Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Κυρανάκης για ομόφυλα ζευγάρια: «Έχω εκφράσει έναν προβληματισμό για την τεκνοθεσία», vid - «Αφού απαγορεύεται η παρένθετη μητέρα, για τους άνδρες ομοφυλόφιλους τι μένει;


 «Αφού απαγορεύεται η παρένθετη μητέρα, για τους άνδρες ομοφυλόφιλους τι μένει; Η υιοθεσία από τα ιδρύματα. Μόνο που στην Ελλάδα τα παιδιά έως 6 ετών προς υιοθεσία από ιδρύματα είναι μόλις 8.

Και οι αιτήσεις από ετερόφυλλα ζευγάρια είναι 1.200. Άρα λέω ότι το κοινωνικό ζήτημα που πάμε εδώ να λύσουμε ποιό είναι;».

Με τα παραπάνω λόγια ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με το θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Παραδέχθηκε δε πως η βάση όχι μόνο της ΝΔ αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας δεν συμφωνεί με το νομοσχέδιο που πάει να περάσει η κυβέρνηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

«Αυτό το βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις και το ξέρουμε για κάθε δικαιωματική πολιτική που αφορά πολύ λίγους. Εμένα με ενδιαφέρει πολύ να προστατεύεται το δικαίωμα του παιδιού. Εγώ συμφωνώ με την εξαίρεση που προβλέπει το νομοσχέδιο για το να μην μπορείς να παραγγέλνεις παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας».

Στο ερώτημα αν θα ψηφίσει ο ίδιος το νομοσχέδιο ή όχι απάντησε:

«Θέλω λοιπόν μέχρι την ψήφιση να ακούσουμε και παιδιά από το εξωτερικό σε χώρες που έχουν υιοθετήσει αυτό τον νόμο εδώ και 10, 20 χρόνια. Να ακούσουμε τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Ο νέος γονιός βλέπει στην ετήσια εκδήλωση που κάνουν με τις συγκεκριμένες εικόνες (σ.σ. Pride Parade) και λέει ότι “δεν θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει έτσι, με αυτές τις αρχές”. Αν θέλουμε (σ.σ. να δούμε) την πραγματικότητα ενός παιδιού. Ένιωσε μπούλινγκ; Τι συνέβη; Πώς μεγάλωσε; Είχε κάποιου είδους πίεση για να έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις;».

Δείτε από το 2ο λεπτό του αποσπάσματος και μετά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις