Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Γυναίκα Bρήκε Yπόγειο καταφύγιο στην πίσω αυλή της – Έχει μήκος 48 μέτρα


 Ένα υπόγειο καταφύγιο, που πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε από ανθρώπους κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ανακάλυψε μία γυναίκα στην πίσω αυλή του σπιτιού της στην Βρετανία.

Η 34χρονη, Ρεμπέκα Χόμπσον βρήκε το καταφύγιο αφού οι ντόπιοι την είχαν ενημερώσει ότι κάτι που συνδέεται με τον πόλεμο μπορεί να βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού της στο Κεντ της Αγγλίας. Ωστόσο η 34χρονη άφησε χρόνο να περάσει και δεν μπήκε στην διαδικασία να το ελέγξει.

«Όταν μετακομίσαμε στο σπίτι δεν είχαμε ιδέα ότι το καταφύγιο αεράμυνας βρισκόταν στον κήπο μας», δήλωσε στην Metro.co.uk η Ρεμπέκα Χόμπσον. Και πρόσθεσε: «Λίγα χρόνια αργότερα κάποιοι από τους ντόπιους είπαν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι στον κήπο [από τον πόλεμο]. Ακόμα προσπαθούμε να ερευνήσουμε την ιστορία του, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ ενδιαφέρον».

Η 34χρονη μοιράστηκε φωτογραφίες και βίντεο από το εκπληκτικό εύρημα στο πίσω μέρος του σπιτιού της, όπου ζει εδώ και σχεδόν 15 χρόνια. Το καταφύγιο είναι ουσιαστικά μια μεσαίου μεγέθους σήραγγα που υποστηρίζεται με φώτα, για να μπορεί κάποιος να μετακινηθεί άνετα.

Το καταφύγιο μήκους 48 μέτρων είχε παγίδες για αρουραίους, μπουκάλια και μπολ καλυμμένα με σκόνη. Όπως ήταν φυσικό οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έμειναν άφωνοι με την αποκάλυψη. «Αυτό είναι τρελό! Ένα τόσο απίστευτο εύρημα! Συγχωρέστε τον απαισιόδοξο μέσα μου, αλλά σίγουρα θα το κρατούσα ακόμα ως καταφύγιο λόγω της κατάστασης του κόσμου», έγραψε ένας χρήστης.

«Μήπως η άλλη άκρη βγαίνει κάπου;», ρώτησε ένας περίεργος χρήστης. Η Χόμπσον και ο σύντροφος της απάντησαν: «Βγαίνει στο κάτω μέρος του δρόμου, αλλά αυτή η άκρη έχει σφραγιστεί. Οπότε ο μόνος τρόπος για να μπεις και να βγεις είναι από τον κήπο μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις