Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

«Θα στείλουμε στρατεύματα στο Τέξας για να σταματήσει η Eισβολή», vid - «Δεν έχουμε χώρα αν δεν έχουμε σύνορα».

 


Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, αποκάλυψε ότι θα στείλει στρατεύματα της κρατικής φρουράς και της Εθνικής Φρουράς της Φλόριντα στο Τέξας για να βοηθήσουν στις προσπάθειες της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την αυξημένη ροή παράνομης μετανάστευσης στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό.

Πρόκειται για μία εξέλιξη-«φωτιά» που θα πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιδράσεων στις ΗΠΑ!


«Οι Πολιτείες έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αυξήσουμε την υποστήριξή μας στο Τέξας καθώς το Lone Star State εργάζεται για να σταματήσει την εισβολή στα σύνορα», δήλωσε ο DeSantis σε δήλωση.

«Οι ενισχύσεις μας θα βοηθήσουν το Τέξας να προσθέσει επιπλέον φραγμούς κατά μήκος των συνόρων. Δεν έχουμε χώρα αν δεν έχουμε σύνορα».


Η Φλόριντα θα προσφέρει έως και ένα τάγμα στρατευμάτων της Εθνικής Φρουράς – περίπου 1.000 στρατιώτες – στο Τέξας, οι οποίοι θα αναπτυχθούν με βάση τις ανάγκες του Τέξας.

Τα στρατεύματα θα ενωθούν με περισσότερους από 90 αξιωματικούς επιβολής του νόμου στη Φλόριντα που έχουν ήδη αναπτυχθεί στα σύνορα.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγες ώρες αφότου ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δημοσίευσε βίντεο στο Twitter από τμήμα του συνοριακού τείχους που κατασκευάζεται μεταξύ της πολιτείας του και του Μεξικού, στον απόηχη της υποστήριξης 26 γενικών εισαγγελέων στον αγώνα του για την ασφάλεια των συνόρων.

«Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο και στρατηγική για να υπερασπιστούμε τα νότια σύνορά μας», έγραψε ο Άμποτ πάνω από το βίντεο.

απεμπε-EPA-EFE photo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις