Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Tο πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη – Έτσι πιστεύει η τεχνητή vοημοσύνη ότι έμοιαζε ο διαβόητος δολοφόνος ιερόδουλων


 Εικόνες του Τζακ του Αντεροβγάλτη που δημιουργήθηκαν με Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν ότι ο διαβόητος δολοφόνος ιερόδουλων του 19ου αιώνα ήταν ένας τολμηρός άντρας με μια σκοτεινά γοητευτική, άγρια ενέργεια.

Οι απεικονίσεις προέρχονται από τον Jeff Leahy, έναν επί μακρόν λάτρη του Αντεροβγάλτη από το Carmarthen της Ουαλίας, ο οποίος παρήγαγε μια μίνι σειρά για τον δολοφόνο και έχει περάσει δεκαετίες μελετώντας τις παραδόσεις γύρω από έναν από τους πιο διαβόητους κακοποιούς της ιστορίας, όπως σημειώνει η New York Post.

Με τη βοήθεια του λογισμικού Midjourney, σε συνδυασμό με πληροφορίες και διαθέσιμες φωτογραφίες των συγγενών του βασικού υπόπτου Aaron Kosminski, ο Leahy κατάφερε να δημιουργήσει ένα μάλλον εντυπωσιακό πορτρέτο του άνδρα.

«Είναι εκπληκτικό που επιτέλους έχουμε μια εικόνα του. Έμεινα κατάπληκτος από το πόσο εντυπωσιακή είναι η εικόνα», δήλωσε ο Leahy στο SWNS.

Ο Kosminski ήταν ένας πολωνικής καταγωγής κουρέας που εργαζόταν στο Whitechapel, την περιοχή του East End του Λονδίνου όπου έγιναν οι δολοφονίες στα τέλη του 1800.

Ο Kosminski έχει κατονομαστεί από πολλούς ειδικούς ως ο Αντεροβγάλτης, ωστόσο κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει την ενοχή του. «Δεν έχει υπάρξει ποτέ φωτογραφία του και αυτή είναι η καλύτερη που θα έχουμε ποτέ», δήλωσε ο Leahy.


Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης προκάλεσε πανικό στο Λονδίνο το 1888 αφού έκοψε τους λαιμούς και ακρωτηρίασε τα σώματα ιερόδουλων σε ένα φτωχό τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το παγκοσμίου φήμης παρατσούκλι προέκυψε από μια επιστολή που έγραψε κάποιος αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις δολοφονίες. Πολλοί ήταν ύποπτοι – ακόμη και βασιλείς, καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Με την πάροδο των ετών, ο Kosminski αναδείχθηκε ως ο αγαπημένος ύποπτος. Ο Kosminski εισήχθη σε ψυχιατρικό ίδρυμα στις αρχές της δεκαετίας του 1890, λίγο μετά την ακμή του δολοφόνου.


Πέθανε το 1919 σε ηλικία 53 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις