Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Καγκελάριος: Το μέρισμα της ΕΤΕ, το πέταγμα της Aegean και ο χαμός της Πειραιώς - Μέρισμα της τάξης του 0,36 ευρώ / μετοχή βλέπουν να μοιράζει η ΕΤΕ βάσει των πρόσφατων αποτελεσμάτων της. Υπό τον βασικό όρο να δώσει το ok ο SSM.


 Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ είναι αισιόδοξα. Δείχνει ότι κινείται καθοδικά και ότι  ο δομικός πληθωρισμός – που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια – επιβράδυνε το Φεβρουάριο στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2021.

Αυτό κράτησε ζωντανές τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα ξεκινήσει τον Ιούνιο τη χαλάρωση της πολιτικής της. Tαυτόχρονα υπήρχαν θετικά αποτελέσματα από τεχνολογικές εταιρίες (ORACLE)  που οδηγουν σε νέα ιστορικά υψηλά τον Nasdaq. Προς τις 39.000 μονάδες ο Dow Jones.

Γαλλικός Πληθωρισμός : Αυξάνεται , αλλά ο

CAC ξεπέρασε τις 8.000 μονάδες

Φοβερά πράγματα γίνονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο γαλλικός πληθωρισμός δείχνει ότι αναζωπυρώνεται αλλά ο χρηματιστηριακός δείκτης CAC βρίσκεται πλέον σε ιστορικά υψηλά πάνω από τις 8000 μονάδες. Εταιρικά αποτελέσματα τροφοδοτούν ανοδικά τις γαλλικές μετοχές.

Γενικός Δείκτης : Ανοδικά μεν κάτω από τις 1.400 μονάδες με τεράστιους όγκους συναλλαγών

Στη “ζώνη των 200 εκατ. Ευρώ” μπήκαν και σήμερα οι συναλλαγές στο ελληνικό χρηματιστήριο. Δεν ξέρω πως συγκρίνεται με το καλοκαίρι του 1999 (της δραχμής)  αλλά σίγουρα 200 εκατ. Ευρώ συναλλαγές σε δύο και πλέον συνεδριάσεις έχουμε πολλά χρόνια να δούμε. Και εάν προχθες υπήρχαν οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς από το placement που ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται, χθες ποιός ήταν ο λόγος; 

Πιθανότητα μια προετοιμασμένη αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων σε τράπεζες και υπόλοιπα blue chips.

Εurobank : “Ξένα χέρια” πίσω από την βύθιση της μετοχής

Ο 'αδύναμος κρίκος' στον τραπεζικό κλάδο ήταν η μετοχή της Eurobank η οποία έκλεισε με μεγάλες απώλειες (-3,74%). Σύμφωνα με πληροφορίες οι απώλειες οφείλονται σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων εξωτερικού λόγω επικείμενης αλλαγής της ποσόστωσης στα χαρτοφυλάκιά τους. Οι όγκοι ήταν μεγάλοι για να είναι έλληνες θεσμικοί και ιδιώτες  οι πρωτεργάτες.

Tράπεζα Πειραιώς : Απογειώθηκαν στα 60 εκατ. Ευρώ οι συναλλαγές

Χαμός με τις συναλλαγές της Τράπεζας Πειραιώς. Πολλά κομμάτια και όγκοι που δείχνουν ότι οι νέοι επενδυτές είναι δραστήριοι.

Όμως αφού οι συναλλαγές γίνονται κάτω από τα 4 ευρώ (τιμή προσφοράς στο πρόσφατο placement) πιθανότατα να είναι 'φίλια' κεφάλαια που βγαίνουν πωλητές τώρα.

ΕΤΕ : Έντονη υποχώρηση των

NPE's ανοίγει το δρόμο για μέρισμα πάνω από 0,3 ευρώ / μετοχή

Μέρισμα της τάξης του 0,36 ευρώ / μετοχή βλέπουν να μοιράζει η ΕΤΕ βάσει των πρόσφατων αποτελεσμάτων της. Υπό τον βασικό όρο να δώσει το ok ο SSM. 

Όμως η αισιοδοξία των αναλυτών και των επενδυτών βασίζεται στην έντονη αποκλιμάκωση των Μη Εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) που ανακοίνωσε η Τράπεζα.

Ο δείκτης ΜΕΑ διαμορφώθηκε σε 3,7% σε επίπεδο Ομίλου, με τον δείκτη κάλυψης ΜΕΑ από σωρευμένες προβλέψεις να ανέρχεται 87,5%, στα υψηλότερα επίπεδα του κλάδου.

Τα ΜΕΑ διαμορφώθηκαν σε €1,3 δισ. το Δ’ τρίμηνο 2023, ή €0,2 δισ. μετά από προβλέψεις

Οι καθαρές ροές ΜΕΑ ανήλθαν σε μόλις ~€50 εκατ. το Δ΄ τρίμηνο 2023, με τη συνολική μείωση ΜΕΑ να διαμορφώνεται στα -€0,5 δισ. για το 2023

Alpha Bank :  Η αγαπημένη της JP Morgan για τις αναδυόμενες αγορές.

H συμφωνία με την

Unicredit αφαιρει τους κινδύνους για την τράπεζα

Η JP Morgan  παραμένει overweight και διατηρεί τη μετοχή της Alpha Bank στη λίστα με τις 10 κορυφαίες της επιλογές από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. 

Όπως σημειώνει, ο στόχος της συστημικής τράπεζας για ROE στο 12% φαίνεται αξιόπιστος με τον δείκτη τιμής προς λογιστική αξία P/BV στο 0,8. Το deal με την UniCredit προσθέτει αξία στην ελληνική τράπεζα, τονίζει η JPM, ενώ αφαιρεί τους κίνδυνους και τις ανησυχίες για overhang – υπερπροσφορά μετοχών – στην αγορά.

Αegean : 'Aπογειώθηκαν' κέρδη και ταμειακές ροές

Γέμισαν τα ταμεία της Aegean με πάνω από 700 εκατ. Ευρώ ρευστά διαθέσιμα το 2023 σύμφωνα με τα αποτελέσματα χρήσης.  Τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 709,3 εκατ. Ευρώ  στις 31.12.2023 ενώ τα Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 418,8 εκατ

Παρά τις πληθωριστικές πιέσεις στα κόστη η AEGEAN διατήρησε ανταγωνιστική διάρθρωση του κόστους της.

Ως αποτέλεσμα, κατέγραψε κέρδη EBITDA €400,4 εκατ., 46% υψηλότερα από το πολύ ισχυρό 2022, γεγονός που συμβάλλει στην ενίσχυση του Ομίλου και επιβεβαιώνει την πλήρη ανάκαμψη από τη διετή περίοδο της πανδημίας.

Τα Λειτουργικά Κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) διαμορφώθηκαν σε 246,8 εκατ., υπερβαίνοντας κατά 68% το 2022, με το αντίστοιχο περιθώριο να διαμορφώνεται στο 14,6%, ενώ τα Κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 168,7 εκατ., 58% υψηλότερα σε σχέση με το 2022.

Η ισχυρή κερδοφορία για το 2023 είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή υψηλών λειτουργικών ταμειακών ροών ύψους 334,8 εκατ. (μετά και την πληρωμή των μισθωμάτων αεροσκαφών), διασφαλίζοντας έτσι και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των 9 νέων αεροσκαφών Α320/321 neo που παραλήφθηκαν το 2023 αλλά και την ταχύτατη εξέλιξη της επένδυσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης και τη Βάση Συντήρησης Αεροσκαφών.

Coca Cola HBC : Έκλεισε κοντά στα υψηλά ημέρας η μετοχή. Σε πορεία προς τα 30 ευρώ

Να επιστρέψει στα επίπεδα των 30 ευρώ που είχε αφήσει πριν από 2 και πλέον χρόνια (πόλεμος στην Ουκρανία) δείχνει η μετοχή της Coca Cola HBC. Τα αποτελέσματα που είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ήταν πολύ καλά (καλύτερα απ' ότι αναμενόταν) και το μέρισμα που θα διανείμει από τα υψηλότερα όχι μόνο στον όμιλο αλλά και στον ανταγωνισμό και στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά γενικότερα.

ΟΠΑΠ : Ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα χρήσης 2023 και μέρισμα. Θα διατηρήσει την μερισματική απόδοση στο 10% λέει η αγορά

Η εταιρεία ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου/12μήνου 2023  σήμερα (Τετάρτη 13 Μαρτίου) μετά το κλείσιμο της αγοράς, έχει συγκαλέσει ετήσια τακτική γ.σ. στις 25 Απριλίου (έγκριση μερίσματος), ενώ η αποκοπή του μερίσματος, σύμφωνα με το οικονομικό ημερολόγιο, θα πραγματοποιηθεί την 29η Απριλίου 2024.

Οι εκτιμήσεις της αγοράς σε ό,τι αφορά το μέρισμα κάνουν λόγο για 1,53 ευρώ ανά μετοχή, με τη μερισματική απόδοση να διαμορφώνεται στο 10% εάν ληφθεί υπ’ όψιν η τιμή στο τέλος της χρήσης 2023 (31/12/2023). Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει διανείμει προμέρισμα 1 ευρώ στις 2 Νοεμβρίου 2023 (ημερομηνία αποκοπής).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση μερισματική απόδοση της τελευταίας 5ετίας (2018-2022) ξεπερνά το διψήφιο ποσοστό και διαμορφώνεται στο 10,6%.

Trade Estates : Καλύτερα των αναμενόμενων τα μεγέθη της

Trade Estates και μεγάλη αύξηση της εσωτερικής αξίας (

NAV)

Η TRADE ESTATES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ανακοίνωσε αυξημένα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση 2023 σε σχέση με το 2022. Τα έσοδα από μισθώματα κατά την χρήση 2023 ανήλθαν σε 26,7 εκατ. ευρώ, έναντι 20,8 εκατ. ευρώ κατά την χρήση 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 28,3%.

Η εν λόγω αύξηση προέρχεται από την ενσωμάτωση μισθωμάτων από τις νέες επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών (όπως το Εμπορικό Πάρκο Ιωαννίνων και Λάρισας, Logistics Ελευσίνας και SMART PARK), της σύναψης νέων μισθώσεων με βελτιωμένο έσοδο σε σχέση με προγενέστερες καθώς και τη θετική απόδοση των μισθωτών των εμπορικών ακινήτων κατά τη διάρκεια της χρήσης 2023.

Τα Προσαρμοσμένα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (Αdjusted EBITDA) την χρήση του 2023 ανήλθαν σε 18,2 εκατ. ευρώ, έναντι 14,8 εκατ. ευρώ την χρήση του 2022, σημειώνοντας αύξηση 23,6%. Αντίστοιχα, τα Καθαρά Κέρδη 2023 ανήλθαν σε 37,7 εκατ. ευρώ, έναντι 24,1 εκατ. ευρώ κατά την χρήση 2022, επηρεαζόμενα από την υπεραξία της πρόσφατης απόκτησης του εμπορικού πάρκου Smart Park.

Η εσωτερική λογιστική αξία (Net Asset Value) την 31 η Δεκεμβρίου 2023 ανήλθε στα 298,4 εκατ. ευρώ έναντι 210,9 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 41,3% σε σύγκριση με την 31 η Δεκεμβρίου 2022.

Πέτρος Πετρόπουλος : Με νέα υψηλή κερδοφορία γιόρτασε τα 101 χρόνια της η Π.Πετρόπουλος

Το 2023 ήταν η χρονιά που τα αποτελέσματα της εταιρίας ξεπέρασαν και το ιστορικό ρεκόρ του 2022. Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 213,5 εκατ, αυξημένες κατά 36,7% από το 2022.

Όλες σχεδόν οι Επιχειρηματικές Μονάδες παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας.

Οι εξωτερικές συνθήκες της αγοράς βελτιώθηκαν, καθώς αποκαταστάθηκαν, αν και όχι πλήρως, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 41,1%. Τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 8,0 εκατ αυξημένα κατά 23,1% σε σύγκριση με το 2022. Στις 10 Απριλίου η Γ.Σ των μετόχων στις 22 Απριλίου η έναρξη καταβολής μερίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις