Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Πρεμιέρα για τα απογευματινά Χειρουργεία με φιέστα πάνω από τα Κρεβάτια ασθενών


 Πρεμιέρα για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη στα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «ΑΧΕΠΑ» με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρίσταται για να παρακολουθήσει από κοντά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στο ΕΣΥ, στήνοντας φιέστα πάνω από το κρεβάτι ασθενή που μόλις είχε χειρουργηθεί. Τα συνθήματα των υγειονομικών «άκουσαν» Φλωρίδης και Βαρτζόπουλος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε:

«Από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, θα βρεθούμε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου επίσης και εκεί ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία, αύριο σε επόμενο νοσοκομείο, μεθαύριο σε επόμενο, κάθε ημέρα επιπλέον νοσοκομεία και κλινικές ακολουθούν τη μεταρρύθμιση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ασθενείς, που παρά το αρνητικό κλίμα που αποφάσισαν κάποιοι να καλλιεργήσουν, έσπευσαν, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, να δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία. Είναι μια μεταρρύθμιση υπέρ του εθνικού συστήματος υγείας», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.

Στο Ππαπαγεωργίου πραγματοποιήθηκαν δύο χειρουργεία ολικής αρθροπλαστικής γόνατος σε 67χρονο και σε 73χρονη και μία επέμβαση κήλης σε 54χρονο.

Λίγο πριν από την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς, Μάριο Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλο, επισκέφτηκε τους χώρους των χειρουργείων του «Παπαγεωργίου», συνάντησε τη χειρουργική ομάδα και συνομίλησε με τον πρώτο ασθενή που έκανε αρθροπλαστική γόνατος. Το κόστος των πρώτων επεμβάσεων, ως μια συμβολική κίνηση, θα καλυφθεί από το υπουργείο Υγείας. Να σημειωθεί ότι περίπου 50.000 απογευματινά χειρουργεία θα καλυφθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο υπουργός Υγείας να κάνει δηλώσεις πάνω από το κρεβάτι ασθενή που μόλις είχε χειρουργηθεί. «Ευχαριστούμε τους γιατρούς, ευχαριστούμε τους αναισθησιολόγους» έλεγε ο υπουργός.

Μάλιστα, με ανάρτησή του στα social media υποστήριξε ότι ο ασθενής «ο κύριος Εμμανουηλίδης Γιάννης 67 ετών, περίμενε για να χειρουργηθεί από το 2019, προσήλθε για αρθοπλαστική γόνατος. Έκανε ο ίδιος δηλώσεις στην κάμερα, κατόπιν επιθυμίας του και κυριολεκτικά με δάκρυα στα μάτια, μας ευχαρίστησε για την λύση που του δώσαμε».

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις διαμαρτυρίες των υγειονομικών για τα απογευματινά χειρουργεία σε εκδήλωση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Οι υγειονομικοί φώναξαν συνθήματα και άπλωσαν πανό διαμαρτυρίας σε εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε ιατρούς και υγειονομικούς.

Η Βόρεια Ελλάδα έδωσε τον παλμό, την πρώτη ημέρα με τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ και τα απογευματινά χειρουργεία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή τους στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο μετά το Παπαγεωργίου είναι το δεύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε απογευματινό χειρουργείο σε 67χρονο ασθενή με βουβωνοκήλη.

Απογευματινά χειρουργεία πραγματοποιήθηκαν σήμερα και στα νοσοκομεία Καβάλας, σε 86χρονη που είχε βουβωνοκήλη και Αλεξανδρούπολης, σε 71χρονο που είχε υδροκήλη.

«Η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη είναι οι πρώτες πόλεις στα νοσοκομεία των οποίων διενεργήθηκαν με απόλυτη επιτυχία απογευματινά χειρουργεία. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη περηφάνια που τα καταφέραμε και είμαστε εδώ. Να διαβεβαιώσω όλους τους ασθενείς ότι θα παρακολουθούμε τη μεταρρύθμιση από κοντά και ότι θα είμαστε έτοιμοι να διορθώσουμε οτιδήποτε τυχόν χρειαστεί» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης ευχαριστώντας όλο το υγειονομικό προσωπικό που συνέβαλε στα απογευματινά χειρουργεία.

Είμαστε ευτυχείς που κάποιοι συμπολίτες μας ήδη βρήκαν λύση στο πρόβλημά τους στις μεγάλες αναμονές. Και νομίζω ότι αν δώσουμε λίγο χρόνο στη μεταρρύθμιση, καλόπιστα και χωρίς τις συνήθεις συγκρούσεις που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, και δουλέψουμε για να πετύχουν, θα έχουμε δώσει στους ασθενείς μας μια επιπλέον επιλογή για να λύσουν τα προβλήματά τους και θα έχουμε δώσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εφόδια για να συνεχίζει πολλές δεκαετίες ακόμη να είναι ισχυρό. Θέλω να πω ότι τα απογευματινά χειρουργεία είναι ένας κρίκος πρώτος από τη συνολική μεταρρύθμιση του ΕΣΥ. Στο σχέδιο νόμου που έχουμε σε διαβούλευση υπάρχει το άρθρο για τη δυνατότητα παροχής ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ που είναι το δεύτερο βήμα της μεταρρύθμισης και το τρίτο βήμα θα είναι όταν θα επιτραπεί και στους ιδιώτες γιατρούς, υπό όρους και προϋποθέσεις και τηρώντας τις υποχρεώσεις που έχουν και οι γιατροί του ΕΣΥ στο σύστημα να μπορούν και αυτοί να εργάζονται μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κι έτσι αρχίζει ένας κύκλος που θα αλλάξει τελείως το περιβάλλον εργασίας, θα κάνει πιο ελκυστική τη θέση του γιατρού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, από την πλευρά του, δήλωσε ότι σήμερα έκαναν «πρεμιέρα» τα απογευματινά χειρουργεία στα τέσσερα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, η οποία παρουσιάζει τις μεγαλύτερες λίστες αναμονής και πρόσθεσε: «Η μεταρρύθμιση των απογευματινών χειρουργείων είναι το πρώτο μεγάλο βήμα, ο πρώτος μεγάλος άξονας για τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ έτσι ώστε για να ξαναγίνει κραταιό, για να ξαναγίνει ελκυστικό, για να παρέχει τις υπηρεσίες στους συμπολίτες μας με ποιότητα και στον χρόνο στον οποίο θα πρέπει να τις λαμβάνουν. Η κατεύθυνση είναι προς την ενίσχυση του ΕΣΥ και προς αυτή την κατεύθυνση είναι όλες οι ενέργειές μας μαζί και τα επόμενα βήματα, τα οποία θα δείτε τους αμέσως επόμενους μήνες για τη συνολικότερη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις