Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Eπιτροπές θα αποφασίσουν πώς θα Xρησιμοποιηθεί η τεχνολογία πάνω στους ανθρώπους! Έρχονται εξελίξεις

 


Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου αντιμετωπίζει μεγάλη ανάπτυξη σε Αμερική και Ευρώπη

Γράφουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ:

Η Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ έχει προγραμματίσει μια δημόσια ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις στα πολιτικά δικαιώματα από την χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Η ενημέρωση θα  πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου και η Επιτροπή είπε ότι η έρευνα θα εξετάσει τον τρόπο χρήσης της τεχνολογίας από ομοσπονδιακές υπηρεσίες, αλλά και τον τρόπο ανάπτυξής της.

Ο λόγος για να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι να μάθουμε για «αναδυόμενες ανησυχίες για τα πολιτικά δικαιώματα και τις διασφαλίσεις που εφαρμόζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να μετριάσει πιθανά ζητήματα πολιτικών δικαιωμάτων».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ), το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (HUD) είναι οι τρεις συγκεκριμένες υπηρεσίες των οποίων η χρήση της αναγνώρισης προσώπου θα τεθεί υπό έλεγχο, διευκρίνισε η Επιτροπή.

Αυτοί που κλήθηκαν να παρουσιάσουν την υπόθεσή τους, κατά την δημόσια ενημέρωση, είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, προγραμματιστές λογισμικού και νομικοί εμπειρογνώμονες, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Θα εκδοθεί έκθεση εν ευθέτω χρόνω και η Επιτροπή θα δεχθεί επίσης γραπτό υλικό από το κοινό, με την προθεσμία υποβολής να είναι στις 8 Απριλίου.

Ωστόσο, όπως σχολιάζεται, όλα αυτά, σε διάφορες χώρες γίνονται απλά για τα μάτια του κόσμου, προκειμένου να επαναπαύονται οι πολίτες πως μπαίνουν δήθεν δικλείδες ασφαλείας σχετικά με αυτή την τεχνολογία.

Οι σκεπτικιστές παρακαλούν, ως εκ τούτου, συγκεκριμένες εταιρείες «να μην πουλήσουν αναγνώριση προσώπου στις αρχές επιβολής του νόμου»!

Η χρήση αναγνώρισης προσώπου και βιομετρικών πληροφοριών που συλλέγονται από πολίτες σε αεροδρόμια και άλλους μεγάλους δημόσιους χώρους θα χρησιμοποιηθεί για «σκοτεινούς» σκοπούς από την Τεχνητή Νοημοσύνη!

photo freepik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις