Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Μετά τα εμβόλια, ηγέτης χώρας της E.E. ρίχνει «Bόμβες» για Πούτιν και Γ’Π.Π. "Αν υποστηρίζεις σφαγές είσαι στη...σωστή πλευρά της ιστορίας;".

 


Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο, που πρόσφατα είχε προβεί σε ομιλία-«φωτιά» σχετικά με τα εμβόλια και την «αμαρτωλή» τριετία της πανδημίας, απέρριψε κατηγορηματικά την ευρωπαϊκή στρατιωτική παρέμβαση στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Μάλιστα προέτρεψε το Κοινοβούλιο της Σλοβακίας να εγκρίνει ψήφισμα κατά της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία για να σιγουρέψει ότι η χώρα του δεν θα πάρει μέρος σε κάτι που θα θεωρηθεί οπωσδήποτε ως έναρξη παγκοσμίου πολέμου.

«Κάποιοι Ευρωπαίοι πολιτικοί μιλούν για την ανάγκη άμεσης συμμετοχής στον πόλεμο στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας με τέτοιο μένος που αρχίζω να το θεωρώ πραγματικότητα», είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Και γι’ αυτό θα το θεωρούσα σωστό εάν το Εθνικό Συμβούλιο λάβει μια απόφαση όσο το δυνατόν συντομότερα ότι δεν συμφωνεί με μια τέτοια στρατιωτική περιπέτεια».

Ο Φίκο, που συχνά θεωρείται φωνή διαφωνίας ενάντια στην ολοένα και πιο ρωσοφοβική κλίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρήκε την ευκαιρία να επικρίνει τη συζήτηση γύρω από το θέμα.

«Αν είσαι υπέρ της ειρήνης και της διακοπής της δολοφονίας των Σλάβων, είστε ο άνθρωπος του Πούτιν», είπε με ειρωνικό ύφος ο Φίκο, απαντώντας στους συχνούς χαρακτηρισμούς του ως «σύμμαχου» του Ρώσου προέδρου.

«Εάν είσαι όμως υπέρ των σκοτωμών και της εμπλοκής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, είστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

απεμπε-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις