Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

ΓEPMANIA: «Τα παιδιά θα προετοιμαστούν για περίπτωση πολέμου»! ΥΠΕΡBOMBA από την Γερμανίδα υπουργό Παιδείας - Τα πράγματα στην Ευρώπη οδηγούνται στο απροχώρητο


 Τα σχολεία θα πρέπει να αναπτύξουν «σχέση με την Bundeswehr» και να προετοιμάσουν τους μαθητές για την περίπτωση πολέμου. Αυτό ζητά και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα η ομοσπονδιακή υπουργός Παιδείας Μπετίνα Σταρκ-Γουάτσινγκερ (FDP), προκαλώντας τρόμο στην Ευρώπη!

«Η κοινωνία στο σύνολό της πρέπει να προετοιμαστεί σωστά για κρίσεις – από μια πανδημία έως τις φυσικές καταστροφές και τον πόλεμο», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του ομίλου Funke. «Η πολιτική προστασία είναι εξαιρετικά σημαντική και έχει θέση στα σχολεία. Στόχος μας πρέπει να είναι η ενίσχυση των αντοχών μας», πρόσθεσε η κυρία Σταρκ-Βάτσινγκερ και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ασκήσεων πολιτικής προστασίας στα σχολεία, αναφέροντας μάλιστα την Βρετανία ως παράδειγμα.

«Οι ασκήσεις για καταστροφές είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής εκεί και μπορούμε να μάθουμε από αυτό. Οι νέοι πρέπει να έχουν επίγνωση των απειλών της ελευθερίας τους και να μπορούν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους και τα σχολεία έχουν καθήκον να αναδεικνύουν τους κινδύνους με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία, αλλά και να βοηθούν στην αντιμετώπιση της ανησυχίας και του φόβου», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι δεν θα επρόκειτο για νέο μάθημα, αλλά για προσθήκη περιεχομένου σε ήδη υπάρχοντα.

Η υπουργός Παιδείας κάλεσε ακόμη τα σχολεία στην Γερμανία να αναπτύξουν «χαλαρή» σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις, με επισκέψεις αξιωματικών, οι οποίοι θα αναλάβουν να εξηγήσουν τι ακριβώς κάνει η Bundeswehr για την ασφάλεια των πολιτών.

«Τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να προετοιμαστούν για κρίσεις και πολέμους στο σχολείο. Πώς συμπεριφερόμαστε όταν συμβαίνει μια κρίση. Να μαθαίνουν επίσης πρώτες βοήθειες», δήλωσε η Σρέντερ, ενώ και ο πρόεδρος του Συλλόγου των Γερμανών Δασκάλων Στέφαν Ντουλ σημείωσε ότι «είναι καθήκον του σχολείου να μεταφέρει με ειλικρίνεια στα παιδιά και τους νέους τις προκλήσεις της εποχής, μεταξύ άλλων σχετικά με κρίσεις και πολέμους. Ας μην ξεχνάμε: νέοι με εμπειρίες από πολέμους βρίσκονται ήδη σε πολλές τάξεις των σχολείων μας: από την Συρία, το Αφγανιστάν ή την Ουκρανία», ανέφερε. Τόνισε ωστόσο ταυτόχρονα ότι δεν θεωρεί κατάλληλη την διεξαγωγή ασκήσεων πολιτικής προστασίας στα σχολεία.

Η πρότασή της προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και στήριξη! «Ναι, τα παιδιά πρέπει να αντιμετωπίσουν τον πόλεμο», αναφέρουν υποστηρικτές της πρωτοβουλίας! Η γνώση σίγουρα είναι αναγκαία, ωστόσο τέτοιες πολιτικές δείχνουν παράλληλα προς τα πού οδηγείται η Ευρώπη!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Die Welt/Rheinische 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις