Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Kακοκαιρία εξπρές σήμερα: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη – Oι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο


 Κακοκαιρία εξπρές από σήμερα. Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί και βαθμιαία βόρειοι, θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη, το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Την Τετάρτη αναμένονται βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, βοριάδες που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά. Την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα ανέβει.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 19-03-2024

  • Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με αυξημένες νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από αργά το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα στα δυτικά σταδιακά θα σταματήσουν.
  • Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
  • Οι άνεμοι στα κεντρικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις