Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

O Pωσικός Στόλος «Mπήκε» στην Ερυθρά Θάλασσα! ΣΟΚ και ΔΕΟΣ στις ΗΠΑ - Τι μεταδίδεται


 Ο ρωσικός στόλος του Ειρηνικού μπήκε Ερυθρά Θάλασσα, εκεί που οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους κάθε άλλο παρά ασφάλεια νιώθουν, καθώς δέχονται επιθέσεις από τους φιλοιρανούς Χούθι!

Αυτό δεν ισχύει φυσικά για τους Ρώσους!

Ο στόλος του Ειρηνικού είναι μέρος του ρωσικού ναυτικού με έδρα το Βλαδιβοστόκ της Ρωσικής Άπω Ανατολής και αποτελείται από διάφορα ναυτικά πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη που διασφαλίζουν την θαλάσσια ασφάλεια, διεξάγουν κοινές ασκήσεις και διατηρούν την ετοιμότητα για πιθανές αποστολές.

Ένα απόσπασμα πολεμικών πλοίων του Στόλου του Ειρηνικού πέρασε το στενό Μπαμπ-ελ-Μαντέμπ και εισήλθε στην Ερυθρά Θάλασσα ως μέρος μιας μακράς πορείας, γνωστοποίησαν οι Ρώσοι!

«Ομάδα πολεμικών πλοίων του Στόλου του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένου του καταδρομικού Varyag και της φρεγάτας Marshal Shaposhnikov, διέσχισε το στενό Bab-el-Mandeb και εισήλθε στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι αρχές.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, το πυραυλικό καταδρομικό Varyag και η φρεγάτα Marshal Shaposhnikov πραγματοποίησαν την κοινή διεθνή ναυτική άσκηση Sea Security Belt-2024 με ιρανικά και κινεζικά ναυτικά σκάφη.

Αυτή την εβδομάδα, πλοία του Στόλου του Ειρηνικού πραγματοποίησαν ασκήσεις κατά της πειρατείας και καταστροφής μη επανδρωμένων σκαφών στον Κόλπο του Άντεν στην Αραβική Θάλασσα.

Πλέον ο ρωσικός Στόλος βολτάρει πολύ μακριά, βάζοντας σε σκέψεις την πρώτη ναυτική υπερδύναμη των ΗΠΑ!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις