Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Πόλεμος με Pωσία: Ετοιμάζουν την Πολωνία! vid - Τι μεταδίδεται...

 


Η νέα κυβέρνηση της Πολωνίας, η οποία ορκίστηκε τον Δεκέμβριο του 2023, έχει ήδη υπογράψει 20 συμβάσεις αξίας 30 δισεκατομμυρίων ζλότι (7,5 δισεκατομμύρια δολάρια) για την αγορά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πολωνός υφυπουργός Άμυνας Cezary Tomczyk.

Ήδη αναλυτές αναφέρουν πως η Πολωνία ετοιμάζεται άπαξ και χρειαστεί να επεκταθεί ο πόλεμος, ο οποίος λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία!

«Τους τελευταίους τρεις μήνες καταφέραμε να υπογράψουμε περίπου 20 συμφωνίες αξίας 30 δισεκατομμυρίων ζλότι όσον αφορά τον εξοπλισμό του πολωνικού στρατού», είπε χαρακτηριστικά ο Tomczyk στους δημοσιογράφους.

Η Πολωνία ενίσχυσε πρόσφατα τις προμήθειες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Νότια Κορέα. Αυτά περιλαμβάνουν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα εναέριας και πυραυλικής άμυνας, διάφορα συστήματα πυροβολικού και συστήματος πυραύλων και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για διάφορους σκοπούς.

Η Πολωνία ανέφερε μια «πιθανή σύγκρουση» με τη Ρωσία ως δικαιολογία για την στρατιωτική της ενίσχυση. Το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο στη Βαρσοβία έχει προωθήσει ενεργά το αντιρωσικό αίσθημα υποστηρίζοντας το Κίεβο κατά την διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας και υποστηρίζοντας κυρώσεις κατά της Μόσχας. 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PAP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις