Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Τα 7 αναμφισβήτητα σημάδια που δείχνουν ότι ένας άνδρας έχει Xάσει το ενδιαφέρον του για εσάς, αλλά δεν το παραδέχεται


 Όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι εύκολο να «διαβάσουμε» την ψυχή ενός άνδρα, η αποκρυπτογράφηση των συναισθημάτων του δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ας υποθέσουμε ότι είστε ερωτευμένη με κάποιον που κάποτε ήταν τρελός για εσάς.

Όμως τελευταία, κάτι δεν σας αρέσει. Δεν μπορείτε να προσδιορίσετε τι είναι αυτό που σας ανησυχεί, όμως έχετε προσέξει ότι η «ενέργειά του» είναι διαφορετική. Η αλλαγή αυτή μπορεί να αποδίδεται στο ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον του, αλλά δεν έχει το θάρρος να το παραδεχτεί.

Αν υποψιάζεστε ότι ο σύντροφός σας έχει πλέον χάσει το ενδιαφέρον του για εσάς, δώστε προσοχή στα 7 χαρακτηριστικά σημάδια που το μαρτυρούν

  • Η επικοινωνία σας έχει χαλάσει
  • Φέρεται διαφορετικά όταν βγαίνετε έξω
  • Η «σπίθα» έχει σβήσει
  • Είναι πολύ απασχολημένος ξαφνικά
  • Είναι λιγότερο τρυφερός
  • Νιώθετε ανασφάλεια
  • Είναι συναισθηματικά απόμακρος

Η επικοινωνία σας έχει χαλάσει

Όταν ένας άνδρας είναι ενθουσιασμένος με μία γυναίκα, αυτό φαίνεται ακόμη και στα μηνύματά του. Όταν το ενδιαφέρον υποχωρεί, απαντά μετά από ώρες και, ακόμη και τότε, τα λόγια του έχουν χάσει τον ενθουσιασμό και τη ζεστασιά τους. Νιώθετε να πιέζετε τη συζήτηση. Η επικοινωνία όμως, είναι απαραίτητο στοιχείο σε κάθε σχέση.

Όταν η επικοινωνία αρχίσει να χαλάει, αυτό μπορεί να σημαίνει απώλεια του ενδιαφέροντος. Ασφαλώς και όλοι είμαστε απασχολημένοι. Όταν όμως ένας άνδρας δεν έχει ποτέ χρόνο, σας «στέλνει ένα μήνυμα»: το ενδιαφέρον του για εσάς, αρχίζει να εξαφανίζεται. Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Πριν αποφασίσετε οτιδήποτε, μιλήστε του και αν δεν δείτε βελτίωση, ίσως να έχετε ήδη την απάντηση που χρειάζεστε.

Φέρεται διαφορετικά όταν βγαίνετε έξω

Ορισμένοι άνδρες είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. Είναι ενθουσιώδεις, εκφράζουν τον έρωτά τους ακόμη και δημόσια. Όταν όμως το ενδιαφέρον ενός άνδρα χάνεται, τα πράγματα αλλάζουν. Κάθε σας έξοδος είναι της τελευταίας στιγμής. Το χειρότερο είναι ότι νιώθετε ότι δεν είναι παρών. Ή θα μιλάει στο τηλέφωνο, ή θα είναι αφηρημένος. Αυτό το σημάδι είναι καμπανάκι κινδύνου. Πλέον δεν είστε στις προτεραιότητές του.

Η «σπίθα» έχει σβήσει

Όλοι ξέρουμε το συναίσθημα της γλυκιάς έντασης και του ηλεκτρισμού που μας διαπερνά όταν είμαστε με κάποιον που ενδιαφέρεται ειλικρινά για εμάς. Η αίσθηση αυτή είναι τόσο έντονη που σχεδόν την «πιάνουμε» στην ενέργειά του.

Αν πλέον αναρωτιέστε συχνά τι απέγινε η σπίθα που ένιωθε, αν το δυνατό του γέλιο έγινε τυπικό χαμόγελο και οι ατελείωτες συζητήσεις σας έχουν γίνει βεβιασμένες, αν η επαφή σας είναι υποτυπώδης και κάθε σας προσπάθεια να ξυπνήσετε το παλιό πάθος περνάει αδιάφορη, τότε ο άνδρας αυτός δείχνει ότι χάνει το ενδιαφέρον του.

Είναι πολύ απασχολημένος ξαφνικά

Κάποτε, μπορεί να ήθελε να είναι συνέχεια μαζί σας. Όμως τελευταία, έχει συνέχεια δουλειά. Όλο κάτι προκύπτει. Μία οικογενειακή υποχρέωση. Θέλει να κοιμηθεί. Οτιδήποτε. Όσο σοβαροί και αν είναι οι λόγοι που επικαλείται, όταν η έλλειψη χρόνου μετατρέπεται σε μόνιμο μοτίβο, τότε χτυπούν τα καμπανάκια του κινδύνου ότι το ενδιαφέρον του αρχίζει και χάνεται. Ασφαλώς, όλοι είμαστε απασχολημένοι.

Αν όμως ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς, πάντα θα βρίσκει έναν τρόπο να σας έχει στη ζωή του, ανεξάρτητα από τον φόρτο της εργασίας του. Αν ο σύντροφός σας είναι μονίμως απασχολημένος για να σας δει, οφείλετε να ρωτήσετε τον εαυτό σας αν το ενδιαφέρον του χάνεται και αν έχετε πάψει να είστε προτεραιότητα για εκείνον.

Είναι λιγότερο τρυφερός

Η σωματική τρυφερότητα είναι ένα ισχυρό σημάδι του ενδιαφέροντος ενός άνδρα: όταν κάποιος ενδιαφέρεται, αγκαλιάζει, αγγίζει, φιλάει τη γυναίκα που θέλει-του έρχεται φυσικά  και αβίαστα. Μπορεί τελευταία να διαισθάνεστε μία αλλαγή στο επίπεδο της σωματικής επαφής. Οι αγκαλιές να έχουν περιοριστεί, τα φιλιά να έγιναν πιο βιαστικά, σχεδόν αυτοματοποιημένα. Είναι λες και η σωματική σας επικοινωνία έχει διαταραχθεί. Αυτό συνιστά ένα σημαντικό σημάδι της απώλειας του ενδιαφέροντος ενός άνδρα.

Όταν χάνεται το ενδιαφέρον, υποχωρεί και η τρυφερότητα. Μπορεί να έχει έρθει η στιγμή να κάνετε μία ειλικρινή συζήτηση σχετικά με το μέλλον της σχέσης σας.

Νιώθετε ανασφάλεια

Σε μία σχέση, και οι δύο σύντροφοι πρέπει να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά. Αν στη σχέση σας νιώθετε ανασφάλεια, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή και να μην αμελήσετε το συναίσθημά σας. Το ένστικτό σας είναι ένα ισχυρό εργαλείο και συχνά «διαβάζει» τις ανεπαίσθητες αλλαγές προτού τις αναγνωρίσει το συνειδητό μέρος του μυαλού σας. Βέβαια, το ότι εσείς νιώθετε ανασφάλεια, από μόνο του δεν σημαίνει αυτόματα ότι ο σύντροφός σας έχει χάσει το ενδιαφέρον του.

Μπορεί άλλωστε η ανασφάλεια να προέρχεται από δικούς σας φόβους και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αν όμως, αναρωτιέστε διαρκώς για τα συναισθήματα του συντρόφου σας, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει μία αλλαγή στη δυναμική των σχέσεων. Μην αγνοείτε το ένστικτό σας-ακούστε τι έχει να σας πει.

Είναι συναισθηματικά απόμακρος

Η συναισθηματική απομάκρυνση είναι το πιο ξεκάθαρο σημάδι ότι ένας άνδρας πλέον δεν ενδιαφέρεται. Όταν αρχίσει ν’ απομακρύνεται, όταν κλείνεται στον εαυτό του και δεν θέλει να μοιράζεται μαζί σας σκέψεις και συναισθήματα, όταν αποφεύγει τις σοβαρές συζητήσεις και περιφρονεί την προσπάθειά σας να διορθώσετε τη σχέση σας, όταν νιώθετε ότι έχει αποστασιοποιηθεί συναισθηματικά, είναι καιρός να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Άλλωστε, η συναισθηματική εγγύτητα είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε δυνατής σχέσης. Χωρίς σύνδεση, είναι αδύνατη η διατήρηση μίας βαθιάς, ουσιαστικής σύνδεσης.

Tip: Αν αναγνωρίζετε τα 7 αλάνθαστα σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας έχει πάψει να ενδιαφέρεται, πρέπει να θυμάστε: η απώλεια του ενδιαφέροντος ενός συντρόφου δεν είναι λάθος, ούτε αντανάκλαση δική σας. Οι άνθρωποι και τα συναισθήματα αλλάζουν. Μην ξεχνάτε ότι σας αξίζει κάποιος που σας αγαπά και θέλει πολύ να  είναι μαζί σας, κάποιος που να ενθουσιάζεται  που σας έχει κοντά του, εκτιμά και αναζητά την παρουσία σας στη ζωή του.

Μπορεί η συνειδητοποίηση να είναι σκληρή, όμως η έγκαιρη αναγνώριση της συμπεριφοράς, βοηθά, καθώς μπορεί να σας γλιτώσει από μεγαλύτερη σύγχυση και πόνο. Γνωρίζοντας τι σημαίνει η συμπεριφορά ενός άνδρα, θα είστε πιο σίγουρες για τις αποφάσεις που αφορούν τη σχέση σας. Μην αποφεύγετε συζητήσεις που πρέπει να γίνουν. Ακούστε το ένστικτό σας, εμπιστευτείτε τον εαυτό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις