Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Anonymous: Ισχυρίζονται πως «χτύπησαν» τον ισραηλινό στρατό


 Υποστηρίζουν ότι χάκαραν 250.000 στρατιωτικά έγγραφα - Τι απαντάνε οι IDF

Σε ανακοίνωση της την Παρασκευή, η οργάνωση χάκερ Anonymous δήλωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχημένη κυβερνοεπίθεση κατά του ισραηλινού στρατού (IDF) και, σύμφωνα με πληροφορίες, απέσπασε 250.000 στρατιωτικά έγγραφα.


Αναφέρει επίσης ότι έχει έλεγχο δεδομένων 20 GB, που περιλαμβάνουν αρχεία PDF, Word, PowerPoint και πολλά άλλα.

Οι Anonymous παρουσιάζουν και ένα συνοδευτικό βίντεο με αποσπάσματα από παρουσιάσεις PowerPoint, που δείχνουν προσωπικό των IDF και διαφάνειες, οι οποίες φέρουν λογότυπα των τμημάτων του Γενικού Επιτελείου στρατού του Ισραήλ.

Η απάντηση των IDF

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ασφαλείας των IDF, η πιθανότητα μιας πραγματικής παραβίασης είναι ελάχιστη, υποδηλώνοντας μια πιθανή τακτική «ψυχολογικού πολέμου» από τους χάκερ.

Το σύστημα υπολογιστή των IDF είναι καλά ασφαλισμένο και ταξινομημένο σε διάφορα επίπεδα, όπως τονίζουν.

Η αυθεντικότητα των εγγράφων στο βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναφέρει η εφημερίδα Jerusalem Post στον ιστότοπό της.

Και στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ανώνυμη πηγή ισχυρίστηκε ότι παραβίασε το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ, αποκτώντας 8 εκατομμύρια αρχεία συνολικής χωρητικότητας 300 GB, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών στοιχείων καταγεγραμμένων ατόμων.

Ορισμένοι από τους χάκερ, που λειτουργούν υπό το έμβλημα των Anonymous από το 2003, επανέλαβαν τον όρκο τους να «καταστρέψουν τους Σιωνιστές».

Στις αρχές του μήνα, η εθνική υπηρεσία για τον κυβερνοχώρο προειδοποίησε για την αναμενόμενη αύξηση των επιθέσεων μετά το τέλος του ραμαζανιού και την κλιμάκωση της υποκίνησης επιθέσεων κατά του Ισραήλ και της διαδικτυακής παρουσίας του.

Οι πολίτες του Ισραήλ κλήθηκαν να αποφεύγουν να κάνουν «κλικ» σε ύποπτους συνδέσμους και να αναφέρουν τυχόν ενδείξεις κυβερνοεπιθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις