Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σχεδόν άθικτοι άκρως απόρρητοι ισραηλινοί πύραυλοι στα Xέρια των Ιρακινών προς… άμεση προώθηση στο IPAN! - Τι δείχνουν τα συντρίμμια ενός τέτοιου πυραύλου


 Με αεροεκτοξεύομενους βαλλιστικούς πυραύλους ROCKS, εκτός από drone, τους οποίου παράγει η Rafael φαίνεται ότι κτύπησε η ισραηλινή Αεροπορία να πλήξει ιρανικές εγκαταστάσεις στο  Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν.

Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα από ένα τέτοιο πύραυλο ο οποίος βρέθηκε να έχει πέσει στο Ιράκ αφού προφανώς δεν έφτασε στο στόχο του.

Ο πύραυλος, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά διαθέτει πολλαπλό σύστημα καθοδήγησης το οποίο του επιτρέπει να πραγματοποιεί ναυτιλία ακόμη και χωρίς τη χρήση GPS ή έντονων παρεμβολών.

Ο πύραυλος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Aero India 2019 και είναι πιστοποιημένος για μεταφορά από τα μαχητικά f-16I Sufa.

Το σώμα του πυραύλου μεταφέρθηκε ήδη από τους Ιρακινούς από το σημείο της πτώσης του και θα μεταφερθεί στο Ιράν, αφού το Ιράν είναι πλέον μια στενή σύμμαχος χώρα του Ιράν με την πλήρη επικράτηση των σιιτών σε όλα τα πολιτικά επίπεδα (μία από τις επιτυχίες της αμερικανικής εισβολής του 2003).


Ωστόσο, αν κρίνουμε από τον εξωτερικό του σχεδιασμό, το όπλο φαίνεται να είναι ένα υβρίδιο του πακέτου καθοδήγησης SPICE και ένα σώμα πυραύλου που προέρχεται από το Black Sparrow της εταιρείας.
Η Rafael Advanced Defense Systems παρουσίασε έναν νέο, προηγμένο πύραυλο υψηλής ταχύτητας stand-off αέρος-εδάφους (ASM) που έχει σχεδιαστεί για να εμπλέκει υψηλής αξίας σταθερούς και επανατοποθετήσιμους στόχους σε περιβάλλοντα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ισχύς GPS.
Με το όνομα «Βράχος», ο νέος πύραυλος είναι εξοπλισμένος με κινητήρα στερεού πυραύλου μονού σταδίου που αναπτύχθηκε από τη Rafael, καθοδήγηση GPS/σύστημα αδρανειακής πλοήγησης (INS) για πλοήγηση ενδιάμεσης φάσης και ηλεκτροοπτική (EO)/απεικόνιση υπέρυθρων (IR) για την τερματική φάση της προσβολής.
Για ακρίβεια, το συγκρότημα EO/IR εκμεταλλεύεται τον αλγόριθμο Automatic Target Acquisition που αναπτύχθηκε από τη Rafael με τεχνολογία αντιστοίχισης σκηνής – όπως χρησιμοποιείται στις παραλλαγές πυρομαχικών ολίσθησης Spice stand-off – για να ξεπεράσει σφάλματα εμπλοκής GPS, πλοήγησης και στόχευσης στην απειλή περιβάλλον.
Κατά την προσέγγιση στον στόχο, ο αλγόριθμος αντιστοίχισης σκηνής του Rocks συγκρίνει την εικόνα EO που λαμβάνεται σε πραγματικό χρόνο μέσω του αναζητητή όπλου με δεδομένα αναφοράς αποστολής που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη του υπολογιστή του όπλου.
Το Rocks ASM μπορεί να εξοπλιστεί με δύο τύπους κεφαλών – εκρηκτικό διείσδυσης ή έκρηξης – για να διατρήσει στόχους πάνω από το έδαφος ή κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Η κατηγορία βάρους της κεφαλής δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα.
Πλέον ότι έχει σχέση με το βλήμα θα «ακτινογραφηθεί» από το Ιράν και πιθανότατα να το δούμε και σε… ιρανική έκδοση!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις