Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Πέθανε ο αθλητικογράφος Στράτος Σεφτελής – Η συγκινητική ανάρτηση του αδελφού του


 Ο γνωστός αθλητικογράφος Στράτος Σεφτελής πέθανε σε ηλικία 69 ετών - Εχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Θλίψη στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Πέθανε σήμερα Κυριακή 28/4 σε ηλικία 68 ετών ο αθλητικογράφος Στράτος Σεφτελής.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο αδελφός του Κώστας με ανάρτησή του.

Ο Στράτος Σεφτελής γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1955 στην Μυτιλήνη. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία από την εφημερίδα “Φως των Σπορ”, ενώ στην συνέχεια πέρασε από την “Αθλητική Ηχώ” και αργότερα στο “Έθνος”, όπου έμεινε για πάνω από 30 χρόνια.

Από το 1981 εργάστηκε στην ΕΡΤ, όπου κάλυψε αμέτρητους αγώνες ποδοσφαίρου, στίβου και υγρού στίβου, παρουσιάζοντας και αθλητικές εκπομπές, ενώ υπήρξε διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων στη δημόσια τηλεόραση από το 1993 έως το 1998. Παράλληλα, είχε διατελέσει και έφορος του ΠΣΑΤ.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΝΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕΦΤΕΛΗ

Η αθλητική δημοσιογραφία πενθεί για τον Στράτο Σεφτελή, έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της γενιάς του, που έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο σήμερα Κυριακή το πρωί, σε ηλικία 69 ετών. Ο Στράτος είχε γεννηθεί στην αγαπημένη του Μυτιλήνη  το Νοέμβριο του 1955. Και λάτρευε το νησί του (τη Λέσβο) στο οποίο εύρισκε πάντα τη γαλήνη του.

Τη δημοσιογραφία την ξεκίνησε από το Φως των Σπορ, όταν ήταν μαθητής ακόμα του γυμνασίου. Συνέχισε στο 1978 στην Αθλητική Ηχώ και από το 1981 άρχισε συνεργασία με την  εφημερίδα  Έθνος που δούλεψε σε επιτελικές θέσεις 32 χρόνια. Το 1981 εντάχθηκε στην ΕΡΤ την οποία υπηρέτησε με συνέπεια επί 34 χρόνια, ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής εκπομπών και σχολιαστής αγώνων ποδοσφαίρου και αγώνων υγρού στίβου. Την πενταετία 1993-1998 ανέλαβε τη θέση του διευθυντή αθλητικών προγραμμάτων με ιδιαίτερη επιτυχία. Η άρτια κάλυψη από την ΕΡΤ των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996 είχε τη δική του σφραγίδα.

Είχε εκλεγεί και μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και από τη θέση του εφόρου είχε συμβάλει την βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα γήπεδα της χώρας. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφερόμενος στην απώλεια του Στράτου τόνισε:

«Αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο μας.  Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Στράτο από τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία και ξεχώριζε για το ήθος του, την εντιμότητα του και την επαγγελματική του συνέπεια. Και βεβαίως για την ιδιαίτερη αγάπη και στήριξη στους νέους δημοσιογράφους. Ήταν ένα διαμάντι. Στα χρόνια που είχα την ευθύνη της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ως διευθυντής δεν είχε κάνει την παραμικρή παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο της ομάδας μας. Αντιθέτως είχε συμβάλει την απόλυτη ανεξαρτησία της εκπομπής, κάτι σπάνιο πραγματικά».

Το ΔΣ του ΠΣΑΤ αποχαιρετά το Στράτο και στέλνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη γυναίκα του Άννα Σικαλη, στις κόρες του Ελίνα και Χαρούλα και στην αδελφό του Κώστα. Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις