Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Το μυστικό για γευστικό καφέ χωρίς γάλα και ζάχαρη – Εγκεκριμένο από διαιτολόγο

 


Δώστε ξεχωριστή γεύση στον πρωινό σας καφέ, χωρίς να προσθέσετε καθόλου γάλα ή ζάχαρη. Ο καφές είναι από τα πράγματα που απολαμβάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις ξυπνήσουν το πρωί. Η γεύση και η περιεκτικότητα του σε καφεΐνη, τον καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο, απαραίτητο σε πολλούς για να ξεκινήσουν την ημέρα τους.

Ο μαύρος καφές έχει μόλις 5 θερμίδες ανά φλιτζάνι και είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά. Μπορεί να προσφέρει οφέλη στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου και να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου διαβήτη. Ωστόσο, η κρέμα και η ζάχαρη μπορούν γρήγορα να αυξήσουν την περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά στο φλιτζάνι σας.

Το απλό κόλπο για νόστιμο καφέ χωρίς γάλα και ζάχαρη

Σύμφωνα με την διατροφολόγο, Jessica Ball, M.S., RD, υπάρχει ένα εύκολο κόλπο που μπορεί να κάνει τον καφέ λιγότερο πικρό, χωρίς να προσθέσετε καθόλου ζάχαρη ή κρέμα. Απλά προσθέστε λίγη κανέλα στον αλεσμένο καφέ σας πριν τον φτιάξετε. Το σπίτι σας θα μυρίσει υπέροχα και ο καφές σας θα έχει μια απαλή αλλά ευχάριστη πινελιά μπαχαρικού. Η κανέλα προσθέτει γεύση κάνοντας τον καφέ σας πιο απολαυστικό, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε τίποτα άλλο.

Εκτός από το υπέροχο άρωμά της, η κανέλα συνδέεται με μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και θεραπευτικό ρόλο:


στη μείωση της χοληστερόλης,

στη μείωση του κινδύνου καρκίνου και

στη διαχείριση των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση των μυϊκών πόνων από την άσκηση. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι το καλύτερο μπαχαρικό για σταθερά επίπεδα σάκχαρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε προδιαβήτη ή διαβήτη.

Ο καφές είναι απαραίτητο ρόφημα για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Εάν συνήθως προσθέτετε γάλα ή ζάχαρη για να μειώσετε την πικρή γεύση, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη κανέλα στον αλεσμένο καφέ πριν φτιάξετε το επόμενο σας φλιτζάνι. Αυτό θα σας βοηθήσει να δώσετε γεύση στον καφέ σας χωρίς προσθήκη ζάχαρης ενώ παράλληλα θα αποκομίσετε και τα οφέλη της κανέλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις