Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Αντιεμβολιαστής που δίνει «πύρινα» κηρύγματα: Ποιος είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε στο Σίδνεϊ - Ποιος είναι ο Μαρ Μαρί Εμμανουέλ


 Έντονη δράση ενάντια στα lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και σε άλλα μέτρα που είχαν ληφθεί έχει ο ιερέας που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, κατά τη διάρκεια λειτουργίας, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον Μαρ Μαρί Εμμανουέλ, που ηγείται της συντηρητικής Ασσυριακής Εκκλησίας της Αυστραλίας.

Ο ιερέας γίνει γνωστός, όπως γράφει η Daily Mail, από τη δράση του ενάντια στα lockdown και τα άλλα μέτρα κατά της Covid, ενώ έχει στραφεί και κατά της επιθετικότητας του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης.

Επίσης, θεωρείται και φανατικός αντιεμβολιαστής.

Ο ορθόδοξος ιερέας έχει ενεργή παρουσία στα social media, με τουλάχιστον 170.000 followers στο Facebook και περίπου 200.000 συνδρομητές στο YouTube.


Παράλληλα, στο ίντερνετ υπάρχουν και κηρύγματά του -με τα οποία στρέφεται κατά άλλων θρησκειών, σε μία ξεκάθαρη προσπάθεια να προσηλυτίσει πιστούς.

Η επίθεση στην εκκλησία

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε  στην περιοχή Ουέικλι. Όπως φαίνεται σε βίντεο - ντοκουμέντο, ο δράστης πλησίασε αργά τον ιερέα και ξεκίνησε να τον μαχαιρώνει πολλές φορές.

Πιστοί σηκώθηκαν και άρχισαν να ουρλιάζουν, πηγαίνοντας προς την πλευρά του δράστη για να τον αφοπλίσουν. Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Η κατάσταση των τραυματιών

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Ουαλίας είπε ότι ο επίσκοπος Εμμανουήλ υπέστη «τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του».

Ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Λίβερπουλ με πολλαπλές μαχαιριές, όπως αναφέρει το news.com.au. Τρία ακόμη άτομα τραυματίστηκαν και δέχονται τις πρώτες βοήθειες.

Ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών υπέστη πολλαπλά τραύματα, ένας άνδρας ηλικίας 20 ετών υπέστη ένα κόψιμο στο χέρι του και ένας άνδρας ηλικίας 60 ετών υπέστη επίσης τραύμα στο χέρι του.

Συνελήφθη ο δράστης 

Η αστυνομία του Σίδνεϊ ανακοίνωσε στη συνέχεια την σύλληψη του δράστη.

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας της αναφέρεται: «Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στο Ουέικλι, μετά από αναφορές για επίθεση με μαχαίρι. Αξιωματικοί που υπάγονται στη διοικητική περιοχή της Αστυνομίας της πόλης Fairfield βρίσκονται σε τοποθεσία στην οδό Γουέλκαμ, μετά από αναφορές για επίθεση με μαχαίρι. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα και βοηθά την αστυνομία στις έρευνες».

https://twitter.com/nswpolice/status/1779821726567944477

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες ώρες αφότου ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, σκοτώνοντας  6 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες ακόμη.

Δεν είναι ξεκάθαρο το κίνητρο του δράστη, με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις