Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Μέση Ανατολή: «Η αεροπορία του Ισραήλ έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για αντίποινα στο Ιράν» λέει το Channel 12

 


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου (13/04/2024).

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από το Channel 12 του Ισραήλ η Αεροπορία της χώρας έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για αντίποινα στο Ιράν, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ για εκτόνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Ο στρατηγός Χαλέβι έχει ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξει απάντηση στην επίθεση μεγάλης κλίμακας του Ιράν στο Ισραήλ και μιλώντας στη στρατιωτική βάση Νεβατίμ, η οποία χτυπήθηκε από πέντε πυραύλους κατά τη διάρκεια της ιρανικής επίθεσης, δήλωσε: «Όταν κοιτάμε μπροστά, εξετάζουμε τα βήματά μας. Η εκτόξευση τόσων πολλών πυραύλων Κρουζ και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο ισραηλινό έδαφος θα αντιμετωπιστεί με απάντηση».

Το Ισραήλ απειλεί πως θα ανταποδώσει το χτύπημα του Ιράν με αναφορές στον διεθνή τύπο να κάνουν λόγο πως αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και σήμερα, ενώ σύμφωνα με την Jerusalem Post ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να ζήτησε από τον ισραηλινό στρατό «λίστα πιθανών στόχων» για μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ ήραν τους περιορισμούς αναφορικά με χτυπήματα στο Ιράν καθώς οι περιορισμοί αυτοί έληγαν στις 11 το βράδυ της Δευτέρας (15/04/2024) όμως τελικά ήρθηκαν νωρίς το απόγευμα.

Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) δήλωσε σήμερα ότι τα θύματα της επίθεσης της 1ης Απριλίου στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό ήταν «τρομοκράτες» που δρούσαν κατά του Ισραήλ.

«Αυτοί που σκοτώθηκαν στη Δαμασκό ήταν μέλη της Δύναμης Κοντς. Πρόκειται για πρόσωπα που εμπλέκονταν σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του κράτους του Ισραήλ», είπε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου. «Μεταξύ αυτών των τρομοκρατών ήταν μέλη της Χεζμπολάχ και ιρανοί συνεργάτες. Δεν υπήρχε ούτε ένας διπλωμάτης, εξ όσων γνωρίζω. Δεν γνωρίζω ούτε για έναν άμαχο που να σκοτώθηκε σε αυτήν την επίθεση», κατέληξε.

Στην ισραηλινή επίθεση σκοτώθηκαν 16 άτομα, μεταξύ των οποίων επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

Το Ιράν είχε προειδοποιήσει πως θα απαντούσε και το βράδυ του Σαββάτου (13/04/2024) εξαπέλυσε μπαράζ πυραύλων και drones εναντίον του Ισραήλ.

Το Ιράν δεν επιθυμεί αύξηση των εντάσεων αλλά θα απαντήσει άμεσα και πιο σκληρά αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στον Βρετανό ομόλογό του, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μετά την επίθεση του Σαββάτου (13/04/2024) στο Ισραήλ.

Το Ιράν εκτόξευσε drones και πυραύλους προς το Ισραήλ αργά το Σάββατο (13/04/2024) σε αντίποινα για μια επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό και οι φόβοι για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή τρομάζει την παγκόσμια κοινότητα, καθώς θα μπορούσε να ξεπεράσει τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Στην κόψη του ξυραφιού η κατάσταση στη Μέση Ανατολή – «Η αεροπορία του Ισραήλ έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για αντίποινα στο Ιράν»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις