Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ρωσία: Επίθεση των Ουκρανών με drones – Χτύπησαν εγκαταστάσεις καυσίμων και κατοικημένες περιοχές - H ρωσική Αεράμυνα αναφέρει ότι κατέρριψε τουλάχιστον 50 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας


 Σήμερα το πρωί, η Ουκρανία εξαπέλυσε επιθέσεις σε οκτώ ρωσικές περιφέρειες χρησιμοποιώντας δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας, προκαλώντας πυρκαγιές σε αποθήκη καυσίμων και ζημιές σε τρεις ενεργειακούς υποσταθμούς, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών του Κιέβου.

Η νυχτερινή επίθεση, που επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνέβη ως απάντηση εναντίον της ρωσικής εκστρατείας αεροπορικών πληγμάτων κατά του ουκρανικού ενεργειακού δικτύου και επιθέσεων σε πόλεις με πυραύλους και drones τις τελευταίες εβδομάδες.

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης, η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξημένη πίεση στο πεδίο της μάχης και επιδιώκει να ασκήσει πίεση στο Κρεμλίνο, στοχεύοντας διυλιστήρια πετρελαίου και ενεργειακές υποδομές μέσα στη Ρωσία με τη χρήση drones.

«Χτυπήθηκαν τουλάχιστον τρεις ηλεκτρικοί υποσταθμοί και μια βάση αποθήκευσης καυσίμων, προκαλώντας πυρκαγιές», ανέφερε η ουκρανική πηγή, επικαλούμενη βίντεο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εμφανίζουν φωτιές σε διάφορες τοποθεσίες.

Σύμφωνα με την πηγή, οι εγκαταστάσεις επιλέχθηκαν γιατί υποστηρίζουν τη ρωσική στρατιωτική εκστρατεία.

Ο ακριβής τύπος των drone που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση είναι άγνωστος, εικάζεται όμως πως αποτελούν ελικοφόρα αεροχήματα μεσαίου υψομέτρου πτήσης με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας. 

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση από το «Χ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις