Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Eτοιμάζει χτύπημα στην Κριμαία το NATO: Πολλαπλές πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών στη Μαύρη Θάλασσα - Αυξημένη η αεροπορική δραστηριότητα από αεροσκάφη ISR του ΝΑΤΟ


 Πολλαπλές πτήσεις πραγματοποιούνται από τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Απριλίου στον εναέριο χώρο πάνω από τα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας από αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και drone της αμερικανικής Αεροπορίας και Ναυτικού. 

Συγκεκριμένα, παρατηρούνται 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-8A Poseidon του αμερικανικού Ναυτικού να πραγματοποιούν υπερπτήσεις πλησίον του ουκρανικού FIR, ενώ η αμερικανική Αεροπορία έχει άλλα 2 αεροσκάφη της στην περιοχή, ένα KC-135 Stratotanker για εναέριο ανεφοδιασμό και ένα αναγνωριστικό drone RQ-4B Global Hawk.

Όλα τα αεροσκάφη φαίνεται να επιχειρούν σε αποστολές ISR και πιθανώς ELINT, δηλαδή αποστολές συλλογής πληροφοριών και παρακολούθησης ηλεκτρονικών σημάτων, καθώς τα σχέδια πτήσης τους φανερώνουν πορεία που αντιστοιχεί σε αυτά τα προφίλ αποστολής.

Είναι πιθανό τα αεροσκάφη να συμμετέχουν σε ανανέωση των στοιχείων στόχευσης για τις ρωσικές θέσεις στην χερσόνησο της Κριμαίας, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη χρήση βλημάτων ATACMS από τον ουκρανικό Στρατό, όταν αυτά παραδοθούν.

Υπενθυμίζουμε πως αμερικανικά Poseidon είχαν παρέχει στο παρελθόν στοιχεία στόχευσης για την ουκρανική συστοιχία αντιπλοϊκών βλημάτων Neptune που βύθισαν το ρωσικό καταδρομικό Moskva.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση από το «Χ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις