Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

H φρίκη της Βίας κατά γυναικών στην Ελλάδα, ο φόβος της αστυνομίας και ένας ακόμη διεθνής διασυρμός για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη


 Βρετανικό δημοσίευμα για ΕΛ.ΑΣ: Μακρά ιστορία διαφθοράς και υπερβολικής χρήσης βίας, αλλά από την εκλογή της ΝΔ (2019), οι καταγγελίες εναντίον της έχουν εκτοξευθεί

Θέμα για την έκταση που έχουν πάρει οι δολοφονίες γυναικών στην Ελλάδα και το γεγονός ότι οι γυναίκες στη χώρα μας νιώθουν απροστάτευτες, καθώς δεν εμπιστεύονται ότι η αστυνομία θα τις προστατέψει, δημοσιεύει σήμερα η βρετανική ιστοσελίδα theneweuropean.co.uk με αφορμή τη φρικτή δολοφονία της Κυριακής Γρίβα ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Μάλιστα, στο άρθρο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ότι οι πολίτες και δη οι γυναίκες, δεν εμπιστεύονται την ελληνική αστυνομία, καθώς, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε μια αναφορά-ράπισμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, «η ελληνική αστυνομία έχει μακρά ιστορία διαφθοράς και υπερβολικής χρήσης βίας, αλλά από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας το 2019, οι καταγγελίες εναντίον της έχουν εκτοξευθεί στα ύψη».

Δεν μένει ασχολίαστο και το γεγονός των συνεχών προσλήψεων στις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και η διεύρυνση των εξουσιών τους…

Η αρθρογράφος Hester Underhill αναφέρει πως κατά τη διάρκειας περιήγησής της στο facebook, διάβασε ένα μήνυμα σε κάποιο γκρουπ, που έγραφε το εξής:

«Συγγνώμη για την ανώνυμη ανάρτηση, αλλά είναι λίγο προσωπικό. Είμαι μια αλλοδαπή γυναίκα και έλαβα διαδικτυακή προσβολή και απειλή θανάτου από έναν Έλληνα άγνωστο άνδρα, αφού συνέχισα να αρνούμαι τις απαιτήσεις του να είμαι η κοπέλα του. Ξέρω μόνο το πλήρες όνομά του και έχω το ιστορικό συνομιλίας. Γνωρίζει κανείς τη διαδικασία εφαρμογής περιορισμών κλπ στην Ελλάδα;»

Οι απαντήσεις ήταν συμπονετικές, γράφει το άρθρο, αλλά όχι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες για το πόσο χρήσιμη θα ήταν η αστυνομία. «Δεν θα βγάλει πουθενά», έγραφε μια απάντηση. «Αν μη τι άλλο, θα σας ρωτήσουν τι κάνατε για να τον προκαλέσετε. Η Ελλάδα δεν είναι ασφαλές μέρος για τις γυναίκες».

Αυτά ήταν μόνο κάποια από τα μηνύματα που δέχθηκε η γυναίκα, με την αρθρογράφο να σχολιάζει ότι «είναι μια κατανοητή άποψη, δεδομένων των πρόσφατων γεγονότων», αναφερόμενη στη στυγερή δολοφονία της 29χρονης Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους, η οποία μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου μόλις είχε ζητήσει προστασία.

Όπως σημειώνει η βρετανική ιστοσελίδα, ήταν η έκτη γυναικοκτονία στην Ελλάδα φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις