Κυριακή 28 Απριλίου 2024

H απλή μέθοδος για πεντακάθαρο σπίτι σε χρόνο μηδέν

 


Οι Αμερικανοί αφιερώνουν περίπου δύο ώρες την ημέρα στις δουλειές του σπιτιού. Αν σας ακούγεται οικείο, τότε γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιείτε σωστά τον χρόνο σας. Οι δουλειές του σπιτιού συσσωρεύονται γρήγορα, επομένως μάλλον ψάχνετε έναν τρόπο να εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά.

Καθώς το ξεσκόνισμα αποτελεί βασικό κομμάτι κάθε διαδικασίας καθαρισμού, ας δούμε πιο προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να απομακρύνετε τη σκόνη και τη βρωμιά από τις επιφάνειές σας. Εάν διαπιστώσετε ότι κινείτε το χέρι σας με κυκλική κίνηση κατά το τρίψιμο, ίσως θελήσετε να ανανεώσετε το στιλ σας.

Σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα καθαρισμού στο YouTube που μοιράστηκε το Clean My Space, ειδικοί στον καθαρισμό εξηγούν ότι το μοτίβο “S” είναι πιο αποτελεσματικό από τις κυκλικές κινήσεις.

Έχετε δει το “Karate Kid”; Τότε θα γνωρίζετε ήδη την έννοια του “wax on, wax off”, δηλαδή του καθαρισμού με μικρές, κυκλικές κινήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με το Clean My Space, αυτή η ξεπερασμένη μέθοδος καθαρισμού δεν κάνει τίποτα άλλο από το να στροβιλίζει τη σκόνη, τη βρωμιά και τα βακτήρια σε κύκλο, μετακινώντας τα από το ένα σημείο στο άλλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνετε περιττή δουλειά ενώ θα μπορούσατε να καθαρίζετε το σπίτι σας σε λιγότερο χρόνο. Επίσης, μπορεί να παρατηρήσετε γραμμές όταν σκουπίζετε τις επιφάνειες.

Το μοτίβο “S” κινείται από την πάνω δεξιά γωνία της επιφάνειάς σας προς την κάτω αριστερή απομακρύνοντας τη βρωμιά και τη λιπαρότητα ενώ παράλληλα αφήνει τις επιφάνειες χωρίς ραβδώσεις.

Επομένως, αυτό το μοτίβο είναι ιδανικό για:

  • ψυγεία,
  • παράθυρα,
  • τραπέζια,
  • πάγκους και άλλα.

Πώς να καθαρίσετε με τη μέθοδο “S”

Εκτός από την αισθητική, υπάρχει και επιστημονικός λόγος για τη χρήση της μεθόδου “S” στον καθαρισμό. Σύμφωνα με δύο πρώην γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS) αυτή η μέθοδος αποτρέπει τη διασπορά των βακτηριδίων σε διάφορες επιφάνειες. Αυτό περιλαμβάνει πάγκους, παράθυρα και οτιδήποτε άλλο θέλετε να απολυμάνετε.

Όταν καθαρίζετε με κυκλικές κινήσεις, απλά μετακινείτε τα μικρόβια, σπρώχνοντάς τα πίσω από εκεί που προήλθαν. Αλλά ο καθαρισμός σε σχήμα “S” μετακινεί τα βακτήρια της επιφάνειας από πάνω προς τα κάτω, απομακρύνοντάς τα καθώς σκουπίζετε. Συνδυάστε αυτή τη ρουτίνα με τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά διαλύματα για πάγκους κουζίνας και θα έχετε έναν πεντακάθαρο χώρο σε χρόνο μηδέν. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι, καθώς μπορεί να αποτελέσει ένα ευέλικτο εργαλείο καθαρισμού για την απομάκρυνση των μικροβίων, τον καθαρισμό παραθύρων και πολλά άλλα.

Οι πάγκοι της κουζίνας αποτελούν συνηθισμένες εστίες σαλμονέλας και E.coli, επομένως είναι σημαντικό να αναβαθμίσετε το πρόγραμμα καθαρισμού σας και αυτό το κόλπο μπορεί να βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις