Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Kαι τώρα Zήσε με τις συνέπειες των Eπιλογών σου…


 Υπάρχει ένα ρητό που λέει, κοιμάσαι με τις επιλογές, ξυπνάς με τις συνέπειες. Μάλλον εσύ δεν ασχολήθηκες ούτε καν ποιες θα είναι αυτές… Θες να σου πω εγώ; Πάμε λοιπόν…

Με αναζητάς όταν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση για τον ανδρισμό σου. Ό,τι μπορείς να κάνεις, ό,τι σου αρέσει, χωρίς να υπολογίζεις κανένα. Μάντεψε… Εγώ δεν είμαι ο καθένας. Ο καθένας, είναι όλοι αυτοί που βγαίνετε μαζί. Αυτοί όμως είναι ελεύθεροι. Θα μου πεις την γνωστή ατάκα… “Τι είμαι; Πολιορκημένος;”, όχι αγόρι μου, δεν είσαι πολιορκημένος! Είσαι δεσμευμένος. Μόνο που το θυμάμαι μόνο εγώ μόνιμα, ενώ εσύ τις περισσότερες φορές το ξεχνάς και το θυμάσαι όταν σε συμφέρει.

Το αστείο σε όλο αυτό είναι ότι εσύ με διεκδικείς και μου δίνεις σημασία, όταν δεις κάποιον να με πλησιάσει επικίνδυνα. Εκεί θυμάσαι ότι πρέπει να υπερασπιστείς την τιμή σου και να με διεκδικήσεις. Όμως τον υπολογισμό αυτό τον κάνεις μόνο για εξουσία και για να αποδείξεις την “ιδιοκτησία” σου.

Σε μία σχέση οι δύο άνθρωποι που την αποτελούν, υποτίθεται ότι έχουν ίδια δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις. Εσένα οι υποχρεώσεις δεν σε αφορούν, αλλά στα δικαιώματα είσαι παρών και μάχιμος.

Κόβω την κορδέλα στον τερματισμό και αποχωρώ με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι. Μείνε μόνος σου και ζήσε όπως θες, έτσι κι αλλιώς δεκάρα δεν έδινες. Διεκδικώ την ελευθερία μου από τα δεσμά σου, που στην τελική μόνο εγώ αρνιόμουν να καταλάβω ότι αυτό που ζω είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να ζει κανείς. Είσαι ελεύθερος να διαθέσεις τον χρόνο σου όπως θες. Και τώρα ζήσε με τις συνέπειες των επιλογών σου…


https://thewomen.gr/

Στέλλα Παζάλου

Russet Feelings by Stella

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις