Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

«Γ@μ@στε τους»!! Ξαφνικός χαμός στη Γεωργία! Mεντβέντεφ: Εμπλέκονται οι ΗΠΑ, vid - Ξένα ΜΜΕ και οργανώσεις (βλ. MKO)


 Ξένα ΜΜΕ και οργανώσεις (βλ. ΜΚΟ) καλούνται να εγγραφούν υποχρεωτικά ως «εργαζόμενοι υπό ξένη επιρροή», κάτι που δεν άρεσε στη Δύση.

Ο κακός χαμός έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας, όταν βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια με αφορμή τον νόμο περί «ξένων πρακτόρων».

Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που έχει επικριθεί από τη Δύση και οι αντίπαλοί του υποστηρίζουν πως θα φέρει τη Γεωργία «στην αγκαλιά της Ρωσίας και μακριά από την Ευρώπη».

Ο αρχηγός της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο», Μαμούκα Μντιναράτζε, δέχθηκε τη γροθιά του βουλευτή της αντιπολίτευσης, Αλέκο Ελισασβίλι.

Ο τελευταίος, σε έξαλλη κατάσταση, προέβη σε δηλώσεις αμέσως μετά σε δημοσιογράφους έξω από τον χώρο του Κοινοβουλίου.

«Με χτύπησαν κι μένα, αλλά αν είναι για τη Γεωργία, ας είναι. Γαμ@στε τους!! Πρέπει να βάλουμε αυτόν τον νόμο στον κ@λ@ τους! Δεν υπάρχει χρόνος για ευγένειες, μας στέλνουν κατευθείαν στην αγκαλιά της Ρωσίας. Είμαστε Γεωργιανοί και δεν είμαστε σκλάβοι»:

Στην πρωτεύουσα Τυφλίδα έχουν ξεσπάσει άγρια επεισόδια και συγκρούσεις με διαδηλωτές που κρατούν σημαίες της Ε.Ε. να απαιτούν από την τοπική κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Η κατάσταση θυμίζει κάτι από… Ουκρανία και τα πράγματα δεν απέχουν πολύ από την κλιμάκωση.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μεταξύ άλλων και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ με μήνυμά του:

«Η αμερικανική επιρροή είναι ορατή πίσω από τις διαδηλώσεις στη Γεωργία, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά της ψήφισης του νόμου για τους ξένους πράκτορες.

Οι συζητήσεις γύρω από το νόμο για τους ξένους πράκτορες στην Τυφλίδα κινήθηκαν στη σφαίρα των συγκρούσεων στους δρόμους και των συμπλοκών στο Κοινοβούλιο. Όποιος αποκαλεί τέτοιες ενέργειες “αυθόρμητες διαμαρτυρίες”, ας πετάξει πρώτος μια πέτρα στον καθρέφτη του. Πίσω από όλα αυτά τα ράλι κρύβεται ένα έμπειρο και οικείο χέρι του Χόλιγουντ.


Το κύριο πράγμα που δεν αρέσει στους «διαδηλωτές» στον νόμο «Για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής», τον οποίο προσπαθεί να περάσει το γεωργιανό κοινοβούλιο, αφορά το ότι είναι, βλέπετε, «ρωσική ιδέα» και όχι δυτική πρωτοβουλία».

Το κόμμα «Γεωργιανό Ονειρο», το οποίο ισχυρίζεται ότι θέλει η χώρα να γίνει μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, λέει ότι ο νόμος είναι απαραίτητος για να καταπολεμήσει τις «ψευδοφιλελεύθερες αξίες» όπως τις αποκαλεί, που επιβάλλονται από τους ξένους, καθώς και για να προωθήσει τη διαφάνεια.

Ανάλογη προσπάθεια είχε γίνει και πέρυσι, με το γεωργιανό κόμμα ωστόσο να υποκύπτει στις πιέσεις και να αποσύρει το νομοσχέδιο, πίσω από το οποίο Ε.Ε. και ΗΠΑ βλέπουν «ρωσικό δάκτυλο».

Το νομοσχέδιο σήμερα Τετάρτη, παρά τις εντάσιες, εγκρίθηκε σε μία πρώτη ανάγνωση στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Θυμηθείτε το άγριο επεισόδιο στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας:

απεμπε-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις