Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Tέμπη: Θα πετούσαν τα Yπολείμματα οστών στη θάλασσα, λέει ο πατέρας θύματος

 


Νέες καταγγελίες για την τραγωδία στα Τέμπη, μετά τον εντοπισμό ανθρώπινων οστών σε ιδιωτικό οικόπεδο - Τι λέει ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος.

ΟΠαύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, καταγγέλλει ότι στο ιδιωτικό οικόπεδο στο οποίο είχε μεταφερθεί χώμα από το σημείο του δυστυχήματος εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών.

Πρόκειται για χώρο που ανήκει σε εργολάβο και ο οποίος το τρίτο 24ωρο μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων έλαβε εντολή να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια.

Ο Παύλος Ασλανίδης δηλώνει στο MEGA βέβαιος πως είναι από ανθρώπινα οστά τα υπολείμματα που βρέθηκαν στο οικόπεδο. Όπως τονίζει τον περασμένο Νοέμβριο τα ειδικά σκυλιά είχαν βρει ανθρώπινα οστά.

«Πρέπει να παραιτηθεί ο Φλωρίδης, γιατί είπε ότι ‘είμαστε για τα μπάζα’ εμείς οι γονείς που μιλήσαμε για ξεμπάζωμα και μπάζωμα. Μας είπε προχθές ‘τι να κάνουμε, να τα πετάξουμε στη θάλασσα;’. Αν μπορούσαν, θα τα πετούσαν και στη θάλασσα. Να παραιτηθεί ο αρμόδιος υπουργός», υποστήριξε ο Παύλος Ασλανίδης.

«Σε περίπτωση που ταυτοποιηθούν με DNA από ανθρώπους που χάθηκαν αλλάζουν πολλά πράγματα και με τις κατηγορίες»

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Μαρία Χατζηκωνσταντίνου υπογράμμισε πως «στην προηγούμενη δειγματοληπτική έρευνα που είχε γίνει βρέθηκαν υπολείμματα της αμαξοστοιχίας, των συρμών, αλλά και οστά. Αυτά που βρέθηκαν στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει ταυτοποίηση του DNA».

Η Μαρία Χατζηκωνσταντίνου τόνισε επίσης πως από τις πρώτες δέκα μέρες είχε καταγγελθεί η εγκληματική αμέλεια από όλους τους φορείς, τις δικαστικές και τις εισαγγελικές αρχές.

«Επικρατούσε ένα μπάχαλο. Δεν υπήρχε καμία περιφρούρηση του χώρου. Σε περίπτωση που βρεθεί ότι είναι υπολείμματα και ταυτοποιηθούν με DNA και συσχετιστούν με ανθρώπους που χάθηκαν αλλάζουν πολλά πράγματα και αναφορικά με τις κατηγορίες», συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις