Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γ.Αδειλίνη: Zητάει άσκηση έφεσης στην απόφαση για το Mάτι - Τι αναφέρεται στην παραγγελία που απέστειλε προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών


 Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, παραγγελία με την οποία ζητείται να ερευνηθεί η δυνατότητα άσκηση έφεσης κατά της απόφασης για την τραγωδία στο Μάτι.

Είναι η απόφαση η οποία εκδόθηκε χθες Μεγάλη Δευτέρα (29/4) και προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία αφού για τον θάνατο 104 ανθρώπων, δεν τιμωρήθηκε κανείς.

Ακόμα και οι έξι που κρίθηκαν ένοχοι, στο τέλος οι ποινές τους κατέληξαν να είναι «διακοσμητικές».

Με αυτή ζητά να ερευνηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά της ετυμηγορίας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας τόσο ως προς το αθωωτικό σκέλος, όσο και ως προς το καταδικαστικό, ιδίως αναφορικά με την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων και το ύψος των ποινών.

Ειδικότερα στην παραγγελία αναφέρονται τα εξής:

«Παρακαλούμε να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη εκ μέρους σας άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις