Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Μία ντροπιαστική παράδοση επιχείρησε να αναβιώσει γυναίκα στην Κίνα: Απήγαγε 11χρονο κοριτσάκι για να το μεγαλώσει ως τέλεια σύζυγο για τον γιο της - Η ίδια αλλά και ο 27χρονος γιος της καταδικάστηκαν σε φυλάκιση


 Σε φυλάκιση καταδικάστηκε πρόσφατα Κινέζα, η οποία απήγαγε ένα 11χρονο κοριτσάκι με σκοπό να το μεγαλώσει ως την τέλεια σύζυγο για τον 27χρονο γιο της.

Η γυναίκα, της οποίας το επώνυμο είναι Yang, γνώρισε το ανήλικο κορίτσι στις 13 Φεβρουαρίου 2023, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε χωριό στην πόλη Liupanshui της νοτιοδυτικής επαρχίας Guizhou. Η ίδια αποφάσισε ότι το παιδί θα γινόταν εξαιρετική νύφη για τον πολύ μεγαλύτερό γιο της και ζήτησε από τους γονείς του παιδιού να της επιτρέψουν να το πάρει μαζί της στην πόλη Qujing της επαρχίας Yunnan, όπου θα επέστρεφε. Ο πατέρας της 11χρονης αρνήθηκε, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη Yang η οποία αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το εφεδρικό σχέδιό της. Με τη βοήθεια του γιου της, επέστρεψαν στο χωριό στις 14 Φεβρουαρίου, έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι της οικογένειας και, όταν το 11χρονο παιδί έμεινε μόνο του, εισέβαλλαν στο σπίτι και το απήγαγαν.

Μόλις έξι ημέρες μετά την απαγωγή του 11χρονου κοριτσιού, κατά τις οποίες κρατούνταν στο σπίτι των απαγωγέων μητέρας και γιου, η Yang συνελήφθη. Τέσσερις μέρες αργότερα, παραδόθηκε και ο γιος της. Μητέρα και γιος καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για απαγωγή ανήλικης, με την ποινή της Yang να ορίζεται στα δύο χρόνια, και του γιου της, στους εφτά μήνες. Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση αλλά, τον περασμένο μήνα, όταν η υπόθεση εκδικάστηκε στο εφετείο, η ποινή που αποφασίστηκε ήταν η αρχική.

Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας, η οργή των χρηστών είναι μεγάλη, με την πλειοψηφία των σχολίων να αναφέρει ότι, οι δύο κατηγορούμενοι, τη γλίτωσαν με πολύ ελαφριές ποινές σε σχέση με το έγκλημα που διέπραξαν.

Ντροπιαστική παράδοση αιώνων

Κάποιοι σχολίασαν επίσης τη μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ του του απαχθέντος κοριτσιού και του «μέλλοντα συζύγου» του. Στην Κίνα, τα παιδιά – νύφες αποτελούν κοινή πρακτική που βασίζεται στην αρχαία παράδοση. Δεν είναι ασυνήθιστο, κορίτσια προεφηβικής ηλικίας να «υιοθετούνται» από οικογένειες οι οποίες τα μεγαλώνουν ως μελλοντικές νύφες για τους γιους τους. Η ντροπιαστική πρακτική απαγορεύτηκε το 1950, σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, συνεχίζεται να εφαρμόζεται σε κάποιες αγροτικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις