Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Τι ώρα θα ξέρουμε τα ποσοστά των κομμάτων; - Οι έδρες του Ευρωκοινοβουλίου ανέρχονται σε 720 και «αντιπροσωπεύουν» πάνω από 400 εκατομμύρια Ευρωπαίους.

 


Με την επιστολική ψήφο να βάζει νέα δεδομένα επί τάπητος, εκατομμύρια Ευρωπαίοι καλούνται να προσέλθουν στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, θα έχουμε αποτελέσματα «δύο ταχυτήτων», όπου τα πρώτα εθνικά ποσοστά των συνδυασμών/κομμάτων αναμένεται να ανακοινωθούν αργά το απόγευμα της επόμενης Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα για την Ελλάδα η πρώτη εκτίμηση των ποσοστών (exit poll) των κομμάτων θα δοθεί λίγο μετά το κλείσιμο των κάλπεων, δηλαδή στις 19:15.

Λίγο αργότερα θα πρέπει να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και τα πρώτα αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα για τα ποσοστά που θα έχουν συγκεντρώσει τα κόμματα.

Σε ό,τι αφορά το πεδίο των Ευρωβουλευτών όμως, καθώς και της σύνθεσης της ίδιας της Ευρωβουλής, η νύχτα θα είναι… μεγάλη.

Η πρώτη εκτίμηση για την σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου σε επίπεδο πολιτικών ομάδων, αναμένεται στο διάστημα 21:15 – 21:30 ώρα Ελλάδος.

Ωστόσο επίσημα αποτελέσματα για την κατανομή των ευρωεδρών δεν θα έχουμε πριν την αλλαγή της ημέρας στα κράτη της Ε.Ε.

Η δε επικύρωσή τους δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν τις 2 τα ξημερώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις