Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Δυσαρεστημένος ο Πολάκης με τον Κασσελάκη για τον εξάδελφο υποψήφιο - Το παρασκήνιο και τα τελεσίγραφα


 Σύμφωνα με στελέχη που γνωρίζουν πρόσωπα και γεγονότα στα Χανιά, ο Παύλος Πολάκης δεν είδε ποτέ με καλό μάτι την υποψηφιότητα του Βασίλη Κασσελάκη

Στις αρχές Απριλίου ο Στέφανος Κασσελάκης έλεγε από την εξέδρα κομματικής συγκέντρωσης στα Χανιά «καλά κάνω και έχω ψυχή Πολάκη» επιχειρώντας έτσι να λειάνει τις γραμμές της αντιπαράθεσης που μαινόταν για εβδομάδες ανάμεσα στον πρόεδρο και τον τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο η υποψηφιότητα ενός άλλου Κασσελάκη, του Βασίλη, στις προσεχείς ευρωεκλογές έχει προκαλέσει νέες τριβές και δυσαρέσκεια, με ορισμένους να προειδοποιούν πως η δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά δεν είναι εξασφαλισμένη.

Τι φοβίζει τον βουλευτή Χανίων

Σύμφωνα με στελέχη που γνωρίζουν πρόσωπα και γεγονότα στα Χανιά, ο Παύλος Πολάκης δεν είδε ποτέ με καλό μάτι την υποψηφιότητα του Βασίλη Κασσελάκη στις προκριματικές εκλογές για τον σχηματισμό του ευρωψηφοδελτίου. Ο βουλευτής Χανιών, που πρόσφατα επανέκαμψε στο στελεχιακό γίγνεσθαι αναλαμβάνοντας τον Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, λέγεται ότι θορυβήθηκε από δύο δεδομένα.

Αφενός, ο Βασίλης Κασσελάκης λόγω συγγένειας και συνεπωνυμίας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται πως θα απολαμβάνει υπογείως από τούδε και στο εξής της στήριξης του εβδόμου ορόφου της Κουμουνδούρου. Τόσο η καμπάνια του στο πλαίσιο των προκριματικών εκλογών, όσο και η τρέχουσα προσωπική του εκστρατεία για τις ευρωεκλογές, θεωρούνται εξαιρετικές ευκαιρίες ώστε ο Βασίλης Κασσελάκης να γίνει αναγνωρίσιμος και να οικοδομήσει πιο στενές σχέσεις με την τοπική κοινωνία.

Παύλος Πολάκης
Παύλος Πολάκης

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα ζήτημα: Ο Βασίλης Κασσελάκης είναι γιος του τοπικού στελέχους της ΝΔ, Γιάννη, ο οποίος μάλιστα ήταν υποψήφιος δήµαρχος Πλατανιά µε τη στήριξη της Συγγρού, ενώ χρημάτισε βουλευτής για μερικούς μήνες το 2023 αντικαθιστώντας τον εκλιπόντα Μανούσο Βολουδάκη. Θεωρείται, λοιπόν, βέβαιο πως ο μηχανισμός που ανήκε στον πατέρα του νυν υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρατευτεί σε αυτές ή μελλοντικές εκλογές με την ελπίδα ο νεαρός γιατρός να καταλάβει μια έδρα στο εθνικό κοινοβούλιο.

Αιχμές για τοπικούς παράγοντες που αλλαξοπίστησαν

Ο Παύλος Πολάκης δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τα τεκταινόμενα προχωρώντας σε στοχευμένες αναρτήσεις στο facebook στις 3 Μαΐου. Αφενός ανήρτησε πως περιοδεύει στις Βουκολιές, έχοντας στο πλευρό της τόσο τον Βασίλη Κασσελάκη, όσο και την υποψήφια ευρωβουλευτή Δώρα Τσαμπάζη. Μερικές ώρες αργότερα προχώρησε σε ένα ανάρτηση, αυτή τη φορά με φωτογραφίες από την Κίσσαμο, όπου είχε στο πλάσι του την Δώρα Τσαμπάζη. Σε αυτήν αναφέρθηκε σε «κάποιους επωνύμους», που όπως είπε, «είδα πως διαβαίνουν το Ρουβικώνα και προσκυνούν». Σε ερώτηση ακολούθου του για το εάν εννοεί τον Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης διευκρίνισε πως μιλά για «τοπικούς παράγοντες».

Ο βουλευτής Χανίων αναφερόταν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σε πρόσωπα του νομού Χανίων που κάποτε τον υποστήριζαν προσωπικά, αλλά πλέον φέρονται να εργάζονται μακριά από την δημοσιότητα προκειμένου να έχει ένα καλό αποτέλεσμα η υποψηφιότητα του Βασίλη Κασσελάκη. Λέγεται μάλιστα πως είναι τέτοιος ο εκνευρισμός στο επιτελείο Πολάκη, που ορισμένοι που μοιράζονται την «αψάδα» του βουλευτή έχουν δώσει τελεσίγραφο στον Βασίλη Κασσελάκη και τους συνεργάτες του να μην προσεγγίσουν άτομα του μηχανισμού του νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασίλης Κασσελάκης
Βασίλης Κασσελάκης

Λέγεται μάλιστα πως συνεργάτες του Παύλου Πολάκη διακινούν πως ο Βασίλης Κασσελάκης συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική καμπάνια του πατέρα του στις βουλευτικές εκλογές του 2019, δίνοντας αγώνα για να κερδίσει η ΝΔ το νομό Χανίων.

Οι προσπάθειες να μην σκάσει η χύτρα

Τον ρόλο της βαλβίδας αποσυμπίεσης φέρεται να έχει αναλάβει ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης. Εκείνος ήταν άλλωστε που κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη την εποχή ψήφισης του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο βουλευτής, υπενθυμίζεται, είχε εκφράσει την διαφωνία του για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί να εξηγήσει την κομματική θέση σε κατοίκους χωριών της Κρήτης σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων. Ο βουλευτής είχε δει άλλωστε μερίδα τοπικών παραγόντων να τον εγκαταλείπουν, καθώς εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Προς στιγμήν πρόσωπα που ανήκουν στο επιτελείο γύρω από τον Παύλο Πολάκη πίστεψαν πως ο κίνδυνος ονόματι Βασίλης Κασσελάκης θα αποσοβηθεί, όταν ο τελευταίος είπε πως οι ψήφοι των Σπαρτιατών είναι «καλοδεχούμενες». Σύμφωνα με όσα έλεγαν σε συνομιλητές τους, πίστευαν ότι η εναντίωση του εξαδέλφου στις θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνουν την «καρατόμησή» του από τα ψηφοδέλτια. Είχε άλλωστε προηγηθεί και η απομάκρυνση του Δημήτρη Παπανώτα από την λίστα της Κουμουνδούρου.

Ωστόσο το θέμα θεωρήθηκε λήξαν για την Κουμουνδούρου μετά από διορθωτική ανάρτηση του Βασίλη Κασσελάκη, με ορισμένους στα Χανιά να λένε πως τελικά «κέρδισε το σόι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις