Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Επιστολική ψήφος της Νέας Δημοκρατίας Καταρρέει λιγότεροι από 50.000 ομογενείς Εξέφρασαν Ενδιαφέρον


 Η πολυδιαφημισμένη επιστολική ψήφος της Νέας Δημοκρατίας καταρρέει, καθώς ο ακριβής αριθμός των εγγεγραμμένων διαμορφώνεται στους 202.556, ενώ η πλατφόρμα κατέγραψε μόλις 153.322 αιτήσεις εγγραφής από κατοίκους της επικράτειας και 49.234 από Έλληνες του εξωτερικού. Αυτό σημαίνει ότι λιγότεροι από 50.000 ομογενείς εξέφρασαν ενδιαφέρον για την ψήφο τους στην ευρωκάλπη.

Το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης υποστήριζε πως περίπου 800.000 Έλληνες εγκατεστημένοι στο εξωτερικό είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ωστόσο, η πραγματικότητα αποκαλύπτει μικρότερο αριθμό εγγεγραμμένων, καθώς και προβλήματα με την αξιοπιστία της διαδικασίας εγγραφής.

Αυτή η αποτυχία ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε δεσμευτεί να εισαγάγει νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν υπολόγισε τα σκάνδαλα που θα έσκαγαν στην αυλή του υπουργείου Εσωτερικών, προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες εντός και εκτός Ελλάδας.

Η αποτυχία αυτή δεν είναι μόνο η αρχή, καθώς ακολούθησαν σκάνδαλα με τη διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή Εκλογών του υπουργείου και φόβους για αλλοίωση στοιχείων.

Συνολικά, η αξιοπιστία των ευρωεκλογών βρίσκεται σε αμφισβήτηση, με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία φόβισε τους πολίτες εντός και εκτός Ελλάδας και διχάζει τον πολιτικό κόσμο με τις πρακτικές της. Απομένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα δώσει εξηγήσεις για τα γεγονότα, όπως ζητά η αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις