Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Τα 5 ανησυχητικά σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε εμμονή με το παιδί σας

 


Όσο και αν αγαπάτε το παιδί σας, οι παρακάτω συμπεριφορές δεν είναι υγιείς. Όλοι οι γονείς αγαπούν και θεωρούν τα παιδιά τους τα πιο έξυπνα, όμορφα και χαριτωμένα, αστεία πλάσματα. Μία κατηγορία γονέων ωστόσο, αποκτούν εμμονή με τα παιδιά τους.

Τα 5 ανησυχητικά σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε εμμονή με το παιδί σας

  • Το παιδί σας πρωταγωνιστεί σε κάθε φωτογραφία ή βίντεο ανεβάζετε στα social media
  • Λέτε διαρκώς «εμείς»
  • Δεν σας ενδιαφέρει ο κόσμος
  • Όλα έχουν να κάνουν με το παιδί σας
  • Δεν μιλάτε για τίποτε άλλο, παρά μόνο για το παιδί σας

5 Σημάδια για τη σχέση σας με το παιδί σας που είναι στα όρια του cringe

Το παιδί σας πρωταγωνιστεί σε κάθε φωτογραφία ή βίντεο που ανεβάζετε στα social media

Όταν, όχι οι περισσότερες, αλλά όλες οι φωτογραφίες σας είναι μαζί με το παιδί σας, τότε δείχνετε ότι υπάρχει κάποιου είδους εμμονή. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ίσως και στην πραγματική ζωή, ο  κόσμος σας περιστρέφεται γύρω από το παιδί σας.

Λέτε διαρκώς «εμείς»

Η χρήση του «εμείς» αντί για εγώ, όταν γίνεστε γονείς, είναι δείγμα μη υγιούς αναγνώρισης, και κατά συνέπεια, ανάπτυξης της ταυτότητας του παιδιού. Το λάθος αυτό, είναι καλό να αποφεύγεται.

Δεν σας ενδιαφέρει ο κόσμος

Έχετε παρατηρήσει ότι μερικοί γονείς κάνουν λες και δεν υπάρχει κόσμος γύρω τους; Σας έχει τύχει να δείτε γονιό να αλλάζει το μωρό της στο διπλανό τραπέζι στο εστιατόριο; Μήπως είστε από τους πιο τυχερούς, που έχει τύχει να βρεθείτε με παιδί που φωνάζει και κάνει φασαρία χωρίς οι γονείς να θέλουν να το διακόψουν;

Όλα έχουν να κάνουν με το παιδί σας

Κάθε λέξη σας φέρνει στο μυαλό κάτι σχετικό με το παιδί σας. Είστε με τους φίλους και περνά ένα σκυλί, και αρχίζετε να αφηγείστε μία ιστορία με το παιδί σας και έναν σκύλο! Μερικοί γονείς έχουν αυτή την υπερδύναμη να σχετίζουν τα πάντα με το παιδί τους-και να οδηγούν τους φίλους τους στην παράνοια.

Δεν μιλάτε για τίποτε άλλο, παρά μόνο για το παιδί σας

Όλα έχουν να κάνουν με το παιδί σας. Οι φίλοι και το περιβάλλον σας ξέρουν όλες τις ιστορίες με το παιδί σας: τις συνήθειες στην τουαλέτα, το  πρόγραμμα του ύπνου, τις αθλητικές του ικανότητες.

Τελικές σκέψεις

Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, όλοι οι γονείς κάνουν κάποια από τα παραπάνω. Το ζητούμενο είναι να καταλαβαίνετε πότε υπερβάλλετε και κυρίως να συνειδητοποιήστε ότι, όσο και αν το αγαπάτε, το παιδί σας είναι μία προσωπικότητα, ξεχωριστή και ανεξάρτητη από εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις