Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Νέα σφοδρή ουκρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS στην χερσόνησο της Κριμαίας - Oι Pώσοι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν όλους τους πυραύλους


 Νέα σφοδρή επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS αλλά και με ρουκέτες από ΗΙMARS, πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί στην χερσόνησο της Κριμαίας.

Oι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν τους ATACMS , κάνοντας χρήση ενός α/α συστήματος Buk-M3, με αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά και εξοπλισμένο με το νέο πύραυλο 9M317M3.

Σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί είχαν πραγματοποιήσει πάλι επίθεση με τους συγκεκριμένους πυραύλους μόλις δύο ημέρες νωρίτερα.

Στην τωρινή επίθεση φαίνεται ότι κατέστρεψαν μία μεγάλη αποθήκη με ρώσικο εξοπλισμό συνολικής έκτασης 1800 τετραγωνικών μέτρων, στην Ζεμτσουζίνα.

Η ουκρανική πλευρά δείχνει να έχει θέσει στόχο τη κεντρική υποδομή της Κριμαίας με τελικό στόχο την γέφυρα.

Ωστόσο η νέα σιδηροδρομική σύνδεση που θα ενώσει το Ροστόφ επί του Ντον με την Κριμαία θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για τους Ουκρανούς.

Η ολοκλήρωση της αναμένεται στο τέλος του έτους. Ήδη όμως ένα σημαντικό τμήμα της λειτουργεί κανονικά. Το Ντονέτσκ πλέον συνδέεται με το λιμάνι της Μαριούπολης και όσες φορές και αν χτυπηθεί μία σιδηροδρομική υποδομή, οι Ρώσοι διαθέτουν αφθονία μέσων για να την επισκευάσουν ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις