Τρίτη 14 Μαΐου 2024

«Οι Γάλλοι φέρνουν ‘φωτιά’ στην Ασία»! Εξελίξεις με Ιαπωνία – BINTEO - Δύσκολα θα αποφευχθεί ένας μεγάλος πόλεμος, αν δεν σταματήσουν τέτοιου είδους κινήσεις


 Η Γαλλία και η Ιαπωνία δήλωσαν πριν λίγες μέρες ότι θα ξεκινήσουν συζητήσεις για αμοιβαία συνεργασία στρατευμάτων, καθώς το Παρίσι επιδιώκει να αυξήσει το στρατιωτικό του αποτύπωμα στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, κάτι που ανάβει «φωτιά» στην περιοχή!

Σύμφωνα με τον Νέλσον Γουόνγκ, αντιπρόεδρο του Κέντρου της Σαγκάης για το RIMPAC και τις Διεθνείς Σπουδές, η Γαλλία υποκινεί τις εντάσεις στην Ασία και δεν έχει καμία δουλειά εκεί!

«Τι σχέση έχει η περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού με μια χώρα όπως η Γαλλία; Εννοώ, για ποιον λόγο εμπλέκεται η Γαλλία στον Ειρηνικό ή στον Ινδικό-Ειρηνικό, όπως θα τους άρεσε να τον αποκαλούν; Ποια είναι η πίεση; Αν δεν έρχονται στην Ασία, αν δεν χώνουν την μύτη τους, η Ασία θα είναι ένα αρκετά ειρηνικό μέρος…Αλλά θέλουν να φέρουν εντάσεις και φωτιά στην Ασία», τόνισε μεταξύ άλλων!

Σημειώνεται πως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να διευκολύνουν τις επισκέψεις μεταξύ των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας και του γαλλικού στρατού.

Η συμφωνία αμοιβαίας πρόσβασης θα άνοιγε το δρόμο για περισσότερες ασκήσεις και εκπαίδευση μεταξύ των δυνάμεων. Η Γαλλία είναι η τέταρτη χώρα με την οποία η Ιαπωνία επιδιώκει μία από αυτές τις συμφωνίες.

Σε αυτή την ενέργεια Ρωσία αλλά και Κίνα βλέπουν νέο κίνδυνο, καθώς μετά την ανάμειξη των ΗΠΑ στην περιοχή οι Γάλοι δείχνουν να θέλουν να αυξήσουν την ένταση!

Παράλληλα, ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, Vendemiaire , έπλευσε μαζί με τους ομολόγους των Φιλιππίνων και των ΗΠΑ – το BRP Davao del Sur (LD-602) του Ναυτικού των Φιλιππίνων και το BRP Ramon Alcaraz (PS-16) και το USS Harpers Ferry του Ναυτικού των ΗΠΑ στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων ΗΠΑ και Φιλιππινών, Balikatan 2024.

Ταυτόχρονα, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις υψηλού ρίσκου για μια συμφωνία τύπου Visiting Forces με τις Φιλιππίνες για την τακτοποίηση και επέκταση των κοινών ασκήσεων στο εγγύς μέλλον.

Επιπλέον, η ευρωπαϊκή δύναμη προσφέρει επίσης προηγμένα οπλικά συστήματα , συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής συμφωνίας υποβρυχίων πολλών δισεκατομμυρίων, εν μέσω του τεράστιου στρατιωτικού προγράμματος εκσυγχρονισμού των Φιλιππίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις