Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Οι Κινέζοι δημιούργησαν μεταλλαγμένο ιό Έμπολα – Τρομακτικά αποτελέσματα - Τι μεταδίδεται από την Daily Mail


 Κινέζοι επιστήμονες κατασκεύασαν έναν ιό με στοιχεία του Έμπολα σε ένα εργαστήριο που σκότωσε μια ομάδα χάμστερ.

Όπως γράφει η Daily Mail:

Μια ομάδα ερευνητών στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Χεμπέι χρησιμοποίησε μια μεταδοτική ασθένεια των ζώων και πρόσθεσε μια πρωτεΐνη που βρέθηκε στον Έμπολα, η οποία επιτρέπει στον ιό να μολύνει κύτταρα και να εξαπλωθεί σε όλο το ανθρώπινο σώμα.

Η ομάδα των χάμστερ που έλαβε την θανατηφόρα ένεση «ανάπτυξε σοβαρές συστηματικές ασθένειες παρόμοιες με αυτές που παρατηρήθηκαν σε ανθρώπους ασθενείς με Έμπολα», συμπεριλαμβανομένης της πολυοργανικής ανεπάρκειας», ανέφερε η μελέτη.

Η Daily Mail σημείωσε ότι «ένα ιδιαίτερα φρικτό σύμπτωμα ήταν το ότι τα μολυσμένα χάμστερ ανέπτυξαν εκκρίσεις στα μάτια τους, οι οποίες βλάπτουν την όρασή τους!

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μεθόδους κέρδους λειτουργίας για να παρακάμψουν τα πρωτόκολλα Βιοασφάλειας Επιπέδου 4 (BSL-4) υψηλής ασφάλειας που απαιτούνται για να εργαστεί ο Έμπολα στον μεταλλαγμένο ιό σε χαμηλότερη ρύθμιση ασφαλείας.

Η έρευνα κέρδους λειτουργίας (έρευνα GoF ή GoFR) είναι ιατρική έρευνα που μεταβάλλει γενετικά έναν οργανισμό και σκοπό φέρεται να έχει το να αποκαλύψει στόχους για την καλύτερη πρόβλεψη των αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών και την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπευτικών φαρμάκων. Ο κίνδυνος φυσικά είναι ο ιός να ξεφύγει προς τα έξω και να μολύνει μαζικά τους ανθρώπους, όπως συνέβη πιθανώς με τον COVID! Τι θα γίνει όμως αν ο ιός είναι ισχυρότερος και πραγματικά θανατηφόρος;;;

Γράφει η Daily Mail :

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν διαφορετικό ιό που ονομάζεται ιός φυσαλιδώδους στοματίτιδας (VSV), τον οποίο κατασκεύασαν για να μεταφέρει μέρος του ιού Έμπολα που ονομάζεται γλυκοπρωτεΐνη (GP), παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην διείσδυση του ιού και μολύνει κύτταρα του ξενιστή του.

Η ομάδα μελέτησε πέντε θηλυκά και πέντε αρσενικά χάμστερ που ήταν και τα τριών εβδομάδων.

Όλα τα θηλυκά χάμστερ εμφάνισαν μειωμένη θερμοκρασία και απώλεια βάρους έως και 18 τοις εκατό – πέθαναν όλα μεταξύ δύο και τριών ημερών.

Τα πέντε αρσενικά χάμστερ έχασαν 15 τοις εκατό βάρος και υπέκυψαν στην ασθένεια το αργότερο σε τρεισήμισι ημέρες.

Ωστόσο, δύο αρσενικά χάμστερ επέζησαν και κέρδισαν 20 τοις εκατό περισσότερο βάρος από ότι πριν από την μόλυνση. 

Η ομάδα συνέλεξε όργανα από τα νεκρά ζώα, εντοπίζοντας τον ιό συσσωρευμένο στην καρδιά, το συκώτι, τον σπλήνα, τους πνεύμονες, τα νεφρά, το στομάχι, τα έντερα και τους εγκεφαλικούς ιστούς.

Παρά τα θλιβερά αποτελέσματα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μελέτη ήταν επιτυχημένη.

«Ο υποκατάστατος ιός και το αντίστοιχο μοντέλο EVD [νόσος του ιού Έμπολα] χάμστερ θα βελτιώσει την ασφάλεια και την οικονομία της έρευνας στον τομέα του EBOV», έγραψαν οι ερευνητές στη μελέτη.

Η αμφισβητήσιμη έρευνα από την Κίνα προκάλεσε ανησυχίες για ακόμα ένα ενδεχόμενο καταστροφικό περιστατικό διαρροής εργαστηρίου, δεδομένης της κάπως συχνότητας των διαρροών εργαστηρίου που έχουν τεκμηριωθεί, συμπεριλαμβανομένης αυτής του SARS-CoV-2, σχολιάζουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ.

Ο Δρ Ρίτσαρντ Έμπραιτ, χημικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς στο Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε:

«[Θα είναι επιτακτική ανάγκη να επαληθευτεί ότι ο νέος χιμαιρικός ιός δεν μολύνει και δεν πολλαπλασιάζεται σε ανθρώπινα κύτταρα και δεν ενέχει κίνδυνο μολυσματικότητας, μεταδοτικότητας και παθογένειας στους ανθρώπους, προτού προχωρήσουμε σε μελέτες στο επίπεδο βιοασφάλειας 2».

Η Κίνα, λοιπόν, συνεχίζει τα επικίνδυνα ιολογικά πειράματα και την έρευνα, σαν να μην πέρασε μια μέρα και χωρίς διεθνή εποπτεία. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

photo freepik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις