Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε βρετανικές θέσεις εντός και EKTOΣ Ουκρανίας - Τι δήλωσε η εκπρόσωπος του Pωσικού ΥΠΕΞ


 Σε συνέντευξή της στο πρακτορείο ειδήσεων TASS την Τρίτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε επανειλημμένα στα λόγια του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θέλει να αφήσει στην Ουκρανία πώς χρησιμοποιεί τα όπλα που προμηθεύει η Μεγάλη Βρετανία.

Αυτό που επέτρεψε ο Κάμερον στον εαυτό του να κάνει την περασμένη εβδομάδα περιγράφοντας τις ουκρανικές επιθέσεις με βρετανικά όπλα στο ρωσικό έδαφος ως νόμιμες ήταν «κάτι απολύτως τρελό», εξήγησε η Ζαχάροβα.

Αναφερόμενη στο ρεπορτάζ που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters με το αντίστοιχο απόσπασμα του Κάμερον, η Ζαχάροβα υπενθύμισε την τραγελαφική ιστορία της δημοσίευσης, όταν το κείμενο ανακλήθηκε δύο ώρες μετά τη δημοσίευσή του και επανήλθε λίγες ώρες αργότερα.

Η διπλωμάτης ήταν βέβαιος ότι είχε υπάρξει διαφωνία στην βρετανική κυβέρνηση και στο γραφείο του Reuters σχετικά με αυτό. Αλλά τελικά μάλλον αποφάσισαν «να μην θυσιάσουν τη φήμη του πρακτορείου ειδήσεων».: «Αντιδράσαμε αμέσως τότε. Καλέσαμε τον Βρετανό πρέσβη», είπε η Ζαχάροβα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε τον Νάιτζελ Κέισι στο γραφείο του τη Δευτέρα! Στον πρέσβη δόθηκε μια απολύτως σαφής απάντηση, είπε η Ζαχάροβα.

«Εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, η Ρωσική Ομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει ανάλογα, δηλαδή να χρησιμοποιήσει ως στόχους βρετανικά αντικείμενα, στρατιωτικά αντικείμενα, όπλα και παρόμοια πράγματα που βρίσκονται εντός και εκτός Ουκρανίας».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε προαναγγείλει άσκηση για τη δοκιμή της χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τις ασκήσεις μετά από «προκλητικές δηλώσεις και απειλές» εκπροσώπων της Δύσης, ανέφερε η στρατιωτική αρχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις