Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Ρωσία: Αυτή είναι η απάντηση της Μόσχας για τα μαχητικά F-16 - Ξεκάθαρα τα πράγματα για την Μόσχα


 «Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη – και οι Ρώσοι πιλότοι – έχουν ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα έναντι των σύγχρονων αμερικανικών F-16 που θα προμηθεύουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία».

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας, Υποστράτηγος d.R. Λεονίντ Ίβλεφ.

Είπε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti:

«Ο τύπος αεροσκάφους F-16 σε διάφορες τροποποιήσεις δεν είναι κακός, καθώς έχει δοκιμαστεί από τις ΗΠΑ σε πολλούς σύγχρονους επιθετικούς πολέμους.

Επομένως, η υποτίμησή του θα ήταν μεγάλο λάθος.

Ωστόσο, τα σύγχρονα μαχητικά μας αεροσκάφη έχουν καλύτερες μαχητικές ικανότητες, ανιχνεύουν τον στόχο νωρίτερα και μπορούν να χτυπήσουν καλύτερα βλήματα αέρος-αέρος!

Το πιο σημαντικό είναι η ικανότητα, η προθυμία και ο ηρωισμός των Ρώσων πιλότων».

Σημειώνεται πως τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που έχουν δωρίσει οι δυτικές χώρες, μαζί με πιλότους και προσωπικό συντήρησης, θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ουκρανία το 2024, όπως έχουν ενημερώσει οι ΗΠΑ!

Η Δανία θα γίνει η πρώτη χώρα που θα προμηθεύσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία!

Η Αθήνα αναφέρει πως δεν υπάρχει θέμα παράδοσης F-16 στο καθεστώς του Κιέβου!

Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία ως πυρηνικά μέσα, ανακοίνωσε νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών


«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι αυτά τα αεροπλάνα είναι πλατφόρμες διπλής χρήσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για πυρηνικά όσο και για μη πυρηνικά πλήγματα.

Ανεξάρτητα από το ποια τροποποίηση του αεροσκάφους θα παραδοθεί στην Ουκρανία, θα τα αντιμετωπίζουμε ως μαχητικά ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα και θα θεωρήσουμε αυτό το βήμα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ ως σκόπιμη πρόκληση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις