Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

H μαριονέτα του Ερντογάν στην Κύπρο «βγάζει γλώσσα» γιατί δεν του την έχει «Kόψει» κανένας


 Παραλήρημα προκλητικότητας, θράσους και αλαζονείας από τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ

Χθες (1/5/2024) συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιας χώρας διχοτομημένης, καθώς σχεδόν το 30% της (όλο το βόρειο τμήμα της) τελεί υπό τουρκική κατοχή εδώ και 50 χρόνια.

Η τουρκική εισβολή δημιούργησε τετελεσμένα για τα οποία δεκαετίες επί δεκαετιών δεν πράττει ουδείς τίποτα. Μόνο δηλώσεις επί δηλώσεων γεμάτες υποκρισία, κροκοδείλια δάκρυα, ανούσιες εκθέσεις, κούφιες προειδοποιήσεις, αστείες κυρώσεις, δήθεν απειλές. Όμως, ουσία μηδέν. Λύση καμία.


Και όσο οι έχοντες τη δύναμη να αλλάξουν την κατάσταση κάνουν τα στραβά μάτια, τόσο η Τουρκία εδραιώνει την κατοχική της κυριαρχία και αξιώνει την αναγνώριση του ψευδοκράτους, το οποίο προωθεί… με τα χίλια, το διαφημίζει παντού και παγιώνει στις παγκόσμιες συνειδήσεις την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, ΤΔΒΚ». Με την οποία αρκετοί «σύμμαχοι», κάνουν ξεδιάντροπα συναλλαγές κάθε είδους.

Η ΕΕ, η Δύση, οι λεγόμενοι «σύμμαχοι» γυρίζουν το βλέμμα και σφυρίζουν αδιάφορα όταν οι τουρκικές κυβερνήσεις «ασελγούν» στο πτώμα της Κύπρου, όταν γεμίζουν τα κατεχόμενα με εποίκους, όταν μεταφέρουν στρατό ως επίδειξη ισχύος, όταν λεηλατούν ελληνοκυπριακές περιουσίες και εξαφανίζουν το οποιοδήποτε ίχνος ελληνισμού.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι μαριονέτες του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα κάνουν και λένε ό,τι θέλουν, προκλητικά, θρασύτατα, αλαζονικά, εξωφρενικά. Γιατί ξέρουν ότι δεν θα τους πειράξει κανένας. Ίσα-ίσα, σε λίγο καιρό δεν αποκλείεται να επιβραβευτούν κιόλας με μια αναγνώριση…

«Στόχος της Ελλάδας και των συμμάχων της είναι να μετατρέψουν την Κύπρο σε Κρήτη» – Το παραλήρημα του Τατάρ
Το τουρκικό φερέφωνο στα κατεχόμενα και άμεσος εκφραστής των θέσεων του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά πάντων, γιατί πολύ απλά… μπορεί. Και επειδή μπορεί, διαστρεβλώνει τα πάντα.

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο κατοχικός ηγέτης σχολίασε τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που αφορούν την Τουρκία και με ύφος χιλίων καρδιναλίων φωνάσκησε για τον δήθεν αποκλεισμό της Τουρκίας από την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ μίλησε για… τραμπουκισμό στη στάση της ΕΕ! Ποιος; Ο εκπρόσωπος του αρχιτραμπούκου!

Η… μπάλα πήρε και την Ελλάδα, για την οποία ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι θέλει να μετατρέψει την Κύπρο σε Κρήτη και άλλα τέτοια ωραία.

«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση, αδικία και ανομία στη στάση της ΕΕ. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το χωνέψω αυτό. Ο στόχος της Ελλάδας και των συμμάχων της είναι να μετατρέψουν την Κύπρο σε Κρήτη, να αποκλείσουν την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο και να προσπαθήσουν να περικυκλώσουν την Ανατολία καθώς επίσης και να μετατρέψουν την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε μια μειονότητα μέσα στην ίδια της την πατρίδα», ήταν η σχετική αναφορά.

Η λύση των δύο κρατών που προωθεί για το νησί χωρίς υποχωρήσεις η Τουρκία, είναι σταθερά στην ατζέντα των δηλώσεων του Τατάρ, ο οποίος θρασύτατα είπε ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πει στην Τουρκία να φύγει από την Κύπρο», καθώς, «βρίσκεται εκεί από το 1571»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις