Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

«Adella Shores»: Βρέθηκε μετά από 115 χρόνια «καταραμένο» πλοίο - Τα ίχνη του χάθηκαν στις 29 Απριλίου του 1909

 


Μετά από 115 χρόνια βρέθηκε το «καταραμένο» ξύλινο ατμόπλοιο, «Adella Shores», που εξαφανίστηκε με 14 μέλη πληρώματος το 1909, στη λίμνη Superior που βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το «Adella Shores» εντοπίστηκε 40 μίλια βορειοδυτικά του Whitefish Point του Μίσιγκαν.

Η ιστορία του «καταραμένου πλοίου»

Το «καταραμένο» πλοίο κατασκευάστηκε στο Γιβραλτάρ του Μίσιγκαν, είχε μήκος 195 ποδιών και ζύγιζε 735 τόνους, με ιδιοκτήτρια την εταιρεία «Shores Lumber Company».

Βρέθηκε μετά από 115 χρόνια «καταραμένο» πλοίο (gallery) - (Great Lakes Shipwreck Historical Society)Βρέθηκε μετά από 115 χρόνια «καταραμένο» πλοίο (gallery) - (Great Lakes Shipwreck Historical Society)

Το σκάφος πήρε το όνομά του από την κόρη του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Adella. Η αδερφή της, είχε «βαφτίσει» το πλοίο με ένα μπουκάλι νερό, καθώς η οικογένεια ήταν αυστηρή με το αλκοόλ. Οι ναυτικοί τότε θεωρούσαν ότι ήταν κακός οιωνός, με το «Adella» αργότερα να βυθίζεται δύο φορές σε ρηχά νερά μέσα σε 15 χρόνια. Και τις δύο αυτές φορές ξαναφτιάχτηκε και συνέχισε τα ταξίδια, μέχρι που εξαφανίστηκε στα νερά το 1909.

Πώς εξαφανίστηκε 

Στις 29 Απριλίου του 1909, το πλοίο κινούνταν για το Ντουλούθ της Μινεσότα με φορτίο άλατος, ενώ ακολουθούσε ένα μεγαλύτερο ατμόπλοιο. Και τα δύο πλοία έφτασαν γύρω από το Whitefish Point, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωπα με μια σφοδρή θύελλα. Τότε τα ίχνη του «Adella» χάθηκαν.

Είχαν βρεθεί κάποια συντρίμμια τα επόμενα χρόνια ωστόσο όχι τα πτώματα των επιβαινόντων και το ίδιο το πλοίο.

Ο καπετάνιος του ατμόπλοιου θεωρούσε πως το «Adella» χτύπησε σε πάγο, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα στο πλοίο και να βυθιστεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις