Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

H Pfizer Ζητάει συγνώμη [Τhe Telegraph-LinkedIn] H εταιρεία «λυπάται βαθιά»


 Δευτέρα 20 Μαίου 2024.

Ο κλοιός σφίγγει. Η Pfizer αρχίζει να ψελλίζει συγνώμες. Ο χρόνος θα δείξει εάν αυτές αρκούν εν μέσω Γενοκτονίας του δυτικού πληθυσμού.

Η Pfizer λυπάται πραγματικά, λένε. Κατά κάποιο τρόπο δεν φαίνεται ότι αυτό συμβαίνει πραγματικά.

«Ένας εκπρόσωπος της Pfizer U.K είπε ότι η εταιρεία «αναγνωρίζει πλήρως και αποδέχεται τα ζητήματα που επισημαίνονται από αυτήν την απόφαση PMCPA» και ότι «λυπάται βαθιά», σύμφωνα με την The Telegraph».

«Μια ρυθμιστική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι κορυφαίοι υπάλληλοι της Pfizer «επέφεραν δυσφήμιση» στη φαρμακοβιομηχανία όταν έκαναν παραπλανητικούς ισχυρισμούς για την προώθηση ενός «μη αδειοδοτημένου φαρμάκου» σε tweets σχετικά με το εμβόλιο COVID-19, ανέφερε η Telegraph.

Η The Prescription Medicines Code of Practice Authority (PMCPA), ένας ανεξάρτητος, αυτορυθμιζόμενος φορέας που ιδρύθηκε από την Ένωση της Βρετανικής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας-Association of the British Pharmaceutical Industry,, έκρινε ότι η εταιρεία παραβίασε πέντε κανόνες στον Κώδικα Πρακτικής της για τη διαφήμιση.

Ο επιτηρητής της φαρμακευτικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου UsForThem υπέβαλε την καταγγελία στην PMCPA τον Φεβρουάριο του 2023. Η καταγγελία αφορούσε τα tweets του 2020 από κορυφαία στελέχη της Pfizer, συμπεριλαμβανομένου του Ιατρικού Διευθυντή του Ηνωμένου Βασιλείου Berkeley Phillips. Τα tweets ήταν ακόμα ορατά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν κατατέθηκε η καταγγελία.

Ο οργανισμός ισχυρίστηκε ότι η Pfizer «προώθησε παραπλανητικά και παράνομα το εμβόλιο COVID-19» αναφέροντας πολύ υψηλά ποσοστά σχετικής αποτελεσματικότητας χωρίς να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα απόλυτα ποσοστά αποτελεσματικότητας ή απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια.

Η UsForThem είπε ότι ήταν σημαντικό να υποβληθεί αυτή η καταγγελία δύο χρόνια αργότερα, επειδή «αυτή η κακή συμπεριφορά ήταν ακόμη πιο διαδεδομένη» από ό,τι πίστευαν προηγουμένως, επεκτείνονταν «στην κορυφή» της επιχείρησης της Pfizer στο Ηνωμένο Βασίλειο και «προφανώς συνεχιζόταν μέχρι σήμερα».

Το team της PMCPA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η Pfizer προκάλεσε δυσφήμιση και μείωσε την εμπιστοσύνη στη φαρμακευτική βιομηχανία», κάτι που σημείωσε ότι αποτελεί σοβαρή μομφή που επιφυλάσσεται για σοβαρές παραβιάσεις όπως αυτή όπου μια εταιρεία προώθησε ένα φάρμακο πριν καν εγκριθεί.

Περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι έφεραν δυσφήμιση στον κλάδο διαφημίζονται στον ιατρικό, φαρμακευτικό και νοσηλευτικό τύπο.

Ένας εκπρόσωπος της Pfizer U.K είπε ότι η εταιρεία «αναγνωρίζει και αποδέχεται πλήρως τα ζητήματα που επισημαίνονται από αυτήν την απόφαση PMCPA» και ότι «λυπάται βαθιά», σύμφωνα με την The Telegraph.

Στο μεταξύ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις