Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Πέθανε ο καθηγητής Παναγιώτης Μπάλας: «Αντίο» από τον Iατρικό Σύλλογο Αθηνών


 Θλίψη προκάλεσε στον ιατρικό κόσμο η είδηση της απώλειας του ομότιμου καθηγητή Ιατρικής ΕΚΠΑ Παναγιώτη Μπάλα. Ο εκλιπών θεωρούνταν ο πατέρας της Ελληνικής Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής.

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του καθηγητή τονίζοντας πως: «η απουσία του θα αφήσει μεγάλο κενό στον Πανεπιστημιακό κόσμο και το χώρο της Υγείας. Έχει όμως αφήσει παρακαταθήκη ένα σπουδαίο και πολύτιμο επιστημονικό έργο».

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ

«Ο πρόεδρος Γ. Πατούλης και το Δ.Σ του ΙΣΑ, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την μεγάλη απώλεια του ομότιμου καθηγητή Ιατρικής ΕΚΠΑ Παναγιώτη Μπάλα, πρωτοπόρου αγγειοχειρουργού στην Ελλάδα, επιστήμονα παγκόσμιας εμβέλειας και ακαδημαϊκού υψηλού ήθους και κύρους.

Ο εκλιπών υπηρέτησε με πάθος και αυταπάρνηση την ιατρική επιστήμη και τον ασθενή, ώστε δικαίως σήμερα θεωρείται ο πατέρας της Ελληνικής Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής.

Η Α’ Χειρουργική Κλινική του “Λαϊκού” νοσοκομείου, της οποίας είχε την διεύθυνση, επι 36 συνεχή έτη αποτέλεσε πρωτοποριακό αγγειοχειρουργικό κλινικό, εκπαιδευτικό ακαδημαϊκό κέντρο με διεθνή αναγνώριση.

Η απουσία του θα αφήσει μεγάλο κενό στον Πανεπιστημιακό κόσμο και το χώρο της Υγείας. Έχει όμως αφήσει παρακαταθήκη ένα σπουδαίο και πολύτιμο επιστημονικό έργο.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΙΣΑ, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις