Σάββατο 25 Μαΐου 2024

«Προαιρετική Kάθε εργασία»!! Δείτε το σκοτεινό μέλλον που οδηγούν την ανθρωπότητα, vid - Όταν τα έλεγε πριν πολλά χρόνια ο Λιακόπουλος έμοιαζαν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα όμως τα ζούμε!


 «Η τεχνητή νοημοσύνη θα πάρει όλες τις δουλειές των ανθρώπων και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό»!!!

Αυτά τα τρομερά λόγια ξεστόμισε ο Έλον Μασκ, προσθέτοντας ότι στο εγγύς μέλλον «κανείς από εμάς δεν θα έχει δουλειά».

Παραχωρώντας ομιλία στο τεχνολογικό συνέδριο VivaTech 2024 στη Γαλλία, ο δισεκατομμυριούχος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να σκεφτούν ένα δυστοπικό μέλλον όπου κάθε εργασία θα είναι… περιττή!!

Γιατί; Γιατί όλα θα τα κάνει -υποτίθεται για το “καλό” των ανθρώπων- η Τεχνητή Νοημοσύνη. Οι άνθρωποι δεν θα κάνουν τίποτα. Θα είναι δηλαδή αδρανή όντα!!

«Αν θέλεις να κάνεις μια δουλειά που να είναι κάπως σαν χόμπι, θα μπορείς να δουλεύεις. Αλλά διαφορετικά, η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ θα παρέχουν όποια αγαθά και υπηρεσίες θέλεις. Δεν θα υπάρχει έλλειψη αγαθών ή υπηρεσιών».

Όπως έχει πει και στο παρελθόν, έτσι και τώρα στη νέα του παρέμβαση, ο Έλον Μασκ επανέλαβε ότι για να επαληθευτεί αυτό το «σενάριο» θα πρέπει όλη η ανθρωπότητα να λαμβάνει ένα «Παγκόσμιο Καθολικό Εισόδημα»!!!

«Όχι απλά ένα Παγκόσμιο Βασικό Εισόδημα, αλλά ένα Παγκόσμιο Υψηλό Καθολικό Εισόδημα. Δεν θα υπήρχε έλλειψη αγαθών ή υπηρεσιώνΕίναι το πιο πιθανό σενάριο.

Εάν τα ρομπότ και η ΑΙ θα τα κάνουν όλα καλύτερα από εσένα, τότε θα έχει νόημα η ζωή σου;; Αυτή θα είναι η πραγματική ερώτηση στο “καλό” σενάριο. Στο αρνητικό όμως σενάριο, τότε θα είναι σκληρά τα πράγματα. Θα μπούμε σε μεγάλα προβλήματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις