Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων: Ποιός σοβαρός Kίνδυνος βρίσκεται προ των πυλών - Σοβαροί κίνδυνοι να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα! Ιδού τι συμβαίνει...


 Η ελληνική αγορά ακινήτων «τρίζει» και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σταματήσουν οι όποιες συναλλαγές τα επόμενα έτη, λόγω της περιβόητης πολιτικής της Ατζέντας 2030!

Το πιο μεγάλο αγκάθι είναι η ευρωπαϊκή οδηγία που αναφέρει πως έως το 2030  όλα τα ακίνητα θα πρέπει να είναι έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά!

Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα δύναται να πραγματοποιηθεί η όποια μεταβίβαση ή συναλλαγή!

Όλα αυτά βέβαια κάνουν τις πολυεθνικές και τα funds ακινήτων να «τρίβουν» τα χέρια τους, καθώς ο βασικός στόχος είναι η κυριαρχία τους στην αγορά ακινήτων! Το μεγάλο πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε μία οικοδομή είναι, σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου, η συνεννόηση για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων! Τα έξοδα είναι μεγάλα και πολλά! Έτσι αν ένας ιδιοκτήτης θα θέλει να πουλήσει το διαμέρισμά του, θα πρέπει πρώτα να έρθει σε συνεννόηση με την υπόλοιπη πολυκατοικία για την όποια ενεργειακή αναβάθμιση!

Αν μάλιστα πέραν τον οικονομικών δαπανών, υπάρχουν και άλλου είδους διαφορές μεταξύ ιδιοκτητών, τότε το βουνό μεγαλώνει!

Αυτό που μεταδίδεται είναι πως το σύνολο του κόστους σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων κυμαίνεται μεταξύ 80-85 δις ευρώ για όλη την χώρα, στην οποία 70%-80% των κτιρίων χρήζει ενεργειακής αναβάθμισης, με την Πολιτεία να πρέπει να συνδράμει!

Ποιος άραγε θα θέλει να αγοράσει διαμέρισμα αυτή την στιγμή, ξέροντας πως αν δεν το αναβαθμίσει ενεργειακά, δεν θα μπορεί να το πουλήσει στο μέλλον, ή ακόμα χειρότερα, θα πληρώνει πράσινους φόρους επειδή δεν θα θέλει να το αναβαθμίσει είτε αυτός είτε θα χρειάζεται την συμφωνία των υπολοίπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις