Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Πόρισμα για τα Τέμπη: Mαφιόζικες τακτικές συγκάλυψης με τις υπηρεσίες του κράτους - Αστυνομία, πυροσβεστική, χημείο του κράτους, δημόσια/ιδιωτικά κανάλια και ιατροδικαστές, όλοι εμπλεκόμενοι!


 Δύσκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το μέγεθος της συγκάλυψης που επιχειρήθηκε στα Τέμπη. Δεν είναι κάτι που έγινε απλά απο μια διεφθαρμένη κυβέρνηση που έχει στον έλεγχο της κάποιες υπηρεσίες. Αλλά μέσα στο πορισμα βλέπουμε να εμπλέκεται όλο το κράτος που υποτίθεται είναι η δομή μιας ευνομούμενης πολιτείας!

Κρατικές υπηρεσίες, η αστυνομία, το χημείο του κράτους, κρατικά και ιδιωτικά κανάλια, η πυροσβεστική, ακόμα και οι ιατροδικαστές!

Η αστυνομία εντοπίστηκε από τους πραγματογνώμονες να «πειράζει» φωτογραφίες και να τις στέλνει στην επίσημη δικογραφία. Η ΕΡΤ παρουσίασε εικόνες από «πειραγμένα» βίντεο, άγνωστο πώς, παρόμοιες εικόνες έφταναν και σε ιδιωτικά κανάλια. Οι παραλείψεις και τα λάθη των ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής «παραπλάνησαν την εισαγγελική έρευνα», ενώ εμπλέκεται άμεσα και το Γενικού Χημείου του Κράτους, όπως και η αδικαιολόγητη αδράνεια των ιατροδικαστών.

Σύμφωνα με την έκθεση ανάλυσης της συμπεριφοράς του ελαίου σιλικόνης που έγινε από το γενικό χημείο του κράτους (βασισμένη σε μία εργασία Κινέζων), κατηύθυνε λανθασμένα το πόρισμα της Πυροσβεστικής. «Δεν υπάρχει περίπτωση έλαιο σιλικόνης να δημιουργήσει πυρόσφαιρα. Ακόμα και αν πάρει φωτιά θα σβήσει, γιατί αυτή είναι η σύσταση του και αυτός είναι ο προορισμός του. Και έτσι η ανάκριση δεν προχώρησε προς άλλες κατευθύνσεις»!

Οι σκηνοθετημένες φωτογραφίσεις από την Ελληνική Αστυνομία, με «πειραγμένες» φωτογραφίες συμπεριλαμβάνονται και στην επίσημη δικογραφία: «Από τις φωτογραφίες που λήφθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. και που είναι στη δικογραφία προκύπτει ότι κάποιες φωτογραφίες δεν απεικονίζουν τα πραγματικά γεγονότα, αφού είναι παραποιημένες» αναφέρει ο Β. Κοκοτσάκης, δείχνοντας φωτογραφία από κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που πάνω σε τρύπα είχε τοποθετηθεί από εξωγενείς παράγοντες άλλο αντικείμενο.

Παραποιημένο και το βίντεο που προβλήθηκε από την ΕΡΤ, η οποία βρίσκεται διά νόμου υπό την πολιτική διεύθυνση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: «Βίντεο το οποίο πρόβαλε η ΕΡΤ στις 11.3.23 περισυνελέγη από κάποια κάμερα που μάλλον βρίσκεται κοντά στον σταθμό της Λεπτοκαρυάς. Η ΕΡΤ πρόβαλε το βίντεο αυτό καλύπτοντας το αριστερό 1/3 και το δεξιό 1/3 της εικόνας με μάσκα από χαμηλοπερατό φίλτρο το οποίο δεν επιτρέπει με ευκρίνεια να δούμε την (σ.σ.: εμπορική) αμαξοστοιχία. Επίσης το βίντεο αυτό (σ.σ.: της ΕΡΤ) εικονίζει μόνο την πρώτη μηχανή της εμπορικής αμαξοστοιχίας και μετά κόβεται». Αμφιβολίες εκφράζει η έκθεση και για άλλο βίντεο, αυτή τη φορά σε ιδιωτικό κανάλι (Star).

«Αφαιρούσαν συγκεκριμένα κομμάτια από τον χώρο του δυστυχήματος και τα τοποθετούσαν επιμελώς στο πίσω μέρος του εναπομείναντος βαγονιού, πίσω από το εμπορευματοκιβώτιο με τα χαρακτηριστικά ZIM-ΜONITOR και πριν τα μεταφέρουν, τα τοποθετούσαν σε χώρο συγκέντρωσης άλλον από αυτόν που προοριζόταν για τη θέση Κουλούρι».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Αγνωστα άτομα, μεταξύ αυτών και κάποιοι που φορούσαν γιλέκα με διακριτικά “Hellenic Train”, επιλέγουν και συλλέγουν αντικείμενα απ’ όλους τους χώρους που έχουν διασκορπιστεί συντρίμμια. Καμία κατάσταση, καμία φωτογράφιση, καμία περιγραφή και καμία ταυτοποίηση δεν έγινε για τα αντικείμενα αυτά από οποιονδήποτε».

Έπειτα από την συγκάλυψη στα Τέμπη, μπορεί η Ελλάδα να λογίζεται ως «κράτος δικαίου»;

Τα ευρήματα της έκθεσης του κ. Βασίλη Κοκοτσάκη, τεχνικού συμβούλου των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη, όπως  ξετυλίγονται σε 75 σελίδες, με λεπτομέρειες και αποδεικτικά στοιχεία, είναι αυτόχρημα ανατριχιαστικά. Και τούτο, διότι εξαιτίας των  μεθοδευμένων, πολύπλευρων και αλληλοσυμπληρούμενων παραποιήσεων, αναδύεται ένα προμελετημένο έγκλημα, που αποκλείει πια ερμηνείες της μορφής ότι όλα μπορεί «να αποδοθούν   στη γενικότερη αδιαφορία, προχειρότητα, ανευθυνότητα,  κακοδιαχείριση και διαφθορά που μαστίζουν την Ελλάδα».  Καθώς και στο  εύκολο συμπέρασμα ότι «αυτοί είμαστε, τι να κάνουμε»!  

Στα Τέμπη υπήρξε προμελετημένο έγκλημα

Είναι αναμφισβήτητο ότι με τις νεότερες εξελίξεις και αποκαλύψεις,   το συμβάν στα Τέμπη αποκτά αυτόματα χαρακτήρα εγκλήματος,  και επιπλέον (όπως ήδη το υποστήριξα σε προηγούμενο άρθρο μου) πρόκειται και για  προμελετημένο έγκλημα. Παράλληλα. διευρύνεται ο κύκλος των ενόχων, που βαρύνονται με εκ προμελέτης εγκληματικές ενέργειες. Και το χειρότερο, αν υπάρχει χειρότερο, αυτές οι εγκληματικές ενέργειες αποδίδονται σε αξιωματούχους ή εκτελέστηκαν με  εντολές αξιωματούχων.

Ο κρατικός μηχανισμός συγκαλύπτει τα συμβάντα στα Τέμπη

Τα όσα  καταγράφονται στην εφημερίδα «δημοκρατία» της 17 τρέχ. σχετικά  με    τα ευρήματα της παραπάνω έκθεσης,  το σύνολο περίπου του κρατικού μηχανισμού μας εμφανίζεται εμπλεκόμενο  σε μια μεθοδικά σχεδιασμένη προσπάθεια απόκρυψης, συγκάλυψης, αλλοίωσης, εξαφάνισης, μετατόπισης, σκηνοθεσίας, παραποίησης κλπ., κλπ., των όσων συνέβησαν στα  Τέμπη και προκάλεσαν τον τραγικό θάνατο 57 συνανθρώπων μας, στην πλειονότητά τους νέων. Στην επιχείρηση αυτή, σύμφωνα πάντοτε με την παραπάνω έκθεση, συνεργάστηκαν θεσμοί, δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιοι υπάλληλοι, τεχνικοί, ΜΜΕ, ιδιώτες και λοιποί, με κυρίαρχο στόχο την  εξαφάνιση των τεραστίων διαστάσεων ευθυνών, που βαρύνουν  τους αρχικούς υπαιτίους. Να προσθέσω, ότι η γενικευμένη αυτή επιστράτευση για την καταστροφή των εγκληματικών δεδομένων, που οδήγησαν στην  τραγωδία των Τεμπών μεγεθύνει, αν είναι δυνατόν, τις ήδη μυθικές διαστάσεις του συμβάντος στα Τέμπη.  Και τούτο, διότι εύλογα υποθέτει κανείς  ότι,  για να  καταφεύγει το σύνολο σχεδόν του κρατικού μηχανισμού,  στην απεγνωσμένη αυτή προσπάθεια απόκρυψης των όσων συνέβησαν στα Τέμπη,  πιθανότατα υπάρχει   κάτι ακόμη πιο φρικτό από αυτό που έχει ήδη διαρρεύσει.

Η έκθεση αναφέρει επίσης «παραλείψεις και λάθη» των ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής, που επηρέασαν την εισαγγελική δικαστική έρευνα, αφού παραπλάνησαν ως προς την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας», οδηγώντας την ανάκριση «σε εσφαλμένη κατεύθυνση και συνακόλουθα τη συγκάλυψη των ευθυνών και των πραγματικών υπαιτίων για την πρόκληση της πυρκαγιάς – έκρηξης».

Ακόμα και το Γενικό Χημείο του Κράτους, που με την «άποψη – ανάλυση της συμπεριφοράς του ελαίου σιλικόνης, ουσιαστικά κατηύθυνε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο λανθασμένο πόρισμά της», συμπεραίνοντας ότι «η επιχειρούμενη χειραγώγηση της παρουσίασης του αποτελέσματος από το Γενικό Χημείο του Κράτους είναι κατακριτέα κι εξόχως παραπλανητική».

Απο τις κρατικές ιατροδικαστικές εκθέσεις προκύπτει ότι ουδέποτε υπήρξε η προβλεπόμενη αυτοψία των θυμάτων (νεκρών).

Μέλη άγνωστης με κουκούλες εξαφάνιζαν στοιχεία του εγκήματος: «Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας για την εξεύρεση φωτογραφικού υλικού και την ανάλυση αυτών, έγινε αντιληπτή μια συστηματική, συνεχόμενη κι επιμελής προσπάθεια μεταβολής και αλλοίωσης του τοπίου του δυστυχήματος – εγκλήματος από μέλη ομάδας με καλυμένα τα χαρακτηριστικά» σημειώνει η έκθεση:

Περιττό να προσθέσω ότι μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, ο όποιος ισχυρισμός περί της δήθεν προσπάθειας εργαλειοποίησης  του εγκλήματος  των Τεμπών φαντάζει κενό περιεχομένου.

Οι θεσμοί συνένοχοι στην αλλοίωση των εγκληματικών ευρημάτων στα Τέμπη

Και έρχομαι στις συντριπτικές εθνικές  συνέπειες  των ευρημάτων της έκθεσης, καθώς  αυτά κατακρημνίζουν κάθε έννοια και περιεχόμενο κράτους δικαίου, δημοκρατίας, ατομικών δικαιωμάτων, διαφάνειας, ισότητας πολιτών κλπ., κλπ. στην πατρίδα μας. Διότι, είναι δυστυχώς ηλίου φαεινότερο, ότι τα ευρήματα αυτής της έκθεσης δεν αφήνουν τίποτα, απολύτως τίποτα όρθιο στην Ελλάδα. Πράγματι, όπως προκύπτει από τις 75 σελίδες της έκθεσης, για την εξαφάνιση των εγκληματικών στοιχείων, στο συμβάν των Τεμπών, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν χείρα βοήθειας η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, η ΕΡΤ, το STAR, το Γενικό Χημείο του κράτους, ομάδες με στολές «Hellenic Train”, Ιατροδικαστική Υπηρεσία, Ε.ΛΑΣ, και δεν ξέρω τι και αν παραμείνει εκτός  κάτι από  τα υπόλοιπα. Που, λοιπόν, να ακουμπήσει ο μέσος Έλληνας  τις ελπίδες του, για την επίλυση των προβλημάτων του, και που να ρίξει την εμπιστοσύνη του, όταν αποδεικνύεται με τέτοια ευκολία, ότι αυτά που του εμφανίζουν εκάστοτε, ως πραγματικά γεγονότα, έχουν υποστεί παραποίηση από θεσμούς και κρατικές υπηρεσίες; Και πως να τολμά, με ψηλά το κεφάλι, να υπερασπίζεται τους θεσμούς, όταν αυτοί καθίστανται υποχείριο εγκληματικών στόχων;

Έτσι εξηγούνται και οι αντιδράσεις εναντίον της Ευρωπαίας Εισαγγελέως

Επιπλέον, είναι θλιβερή και η διαπίστωση, ότι με βάση τα συμβάντα, που αποκαλύπτονται στο δράμα των Τεμπών,  εύλογα εξηγούνται και οι έντονες αντιδράσεις εναντίον της Ευρωπαίας Εισαγγελέως κυρίας Λάουρας  Κοβάσι. Όπως είναι γνωστό αυτή δέχθηκε υποτιμητικά σχόλια, κατηγορίες και απειλές, προκειμένου να μείνει μακριά από το συνονθύλευμα  παρανομιών, που σωρεύτηκαν, και εκ των υστέρων,  στο έγκλημα των Τεμπών.

Πως θα επιβιώσει η χώρα χωρίς θεσμούς;

Και τώρα; Πως επιβιώνουμε σ’αυτή τη χώρα, με διαβρωμένους θεσμούς, με εγκληματικές ενέργειες εναντίον των πολιτών, αλλά και με υποκλίσεις απέναντι σε φίλους και εχθρούς, καθώς  και απέναντι στην ΕΕ, προκειμένου να μην ενδιαφερθούν, να μη συνειδητοποιήσουν και να μην υπεισέλθουν  στον σταδιακό εκμηδενισμό των θεσμών μας;

Η ΕΕ θα μπορούσε να συνδράμει σε κάποιας μορφής εξυγίανση της κατάστασης, αν δεν ήταν και η ίδια βεβαρημένη με όσα δυσάρεστα αποδεικνύονται σχετικά με τα εμβόλια

Κόβιντ και όχι μόνο. Η Δύση, με πρώτη την Ευρώπη, δείχνει να καταρρέει, κάτω από το βάρος  της αναπόφευκτης παρακμής του δυτικού πολιτισμού, που  με βάση σωρεία δεικτών φαίνεται να έχει φτάσει στο τέλος  του χρόνου  κυριαρχίας του.

Να παραμείνουμε στη Δύση, αλλά όχι μόνο σε αυτήν

Η Ελλάδα, που ανήκει στη Δύση, αλλά όχι μόνο σε αυτήν θα μπορούσε, με μια φωτισμένη ηγεσία, να εγκαταλείψει την υποτιμητική πολιτική της ακραίας υποτέλειας, συνδέοντας το μέλλον της με τις αναδυόμενες εξελίξεις, που διαμορφώνουν μια νέα διεθνή τάξη.

Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη ριζικών αλλαγών, στον τόπο μας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξακολουθήσει αυτός ο διασυρμός των θεσμών. Επιβάλλεται, γι αυτό, να γυρίσουμε στο παρελθόν, αντλώντας δυνάμεις από τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, και έτσι να αντιμετωπίσουμε  το ζοφερό παρόν, που  υπόσχεται να μας εξασφαλίσει ελπίδες για ένα υγιέστερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις