Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Παραχάραξη του βίου του Μ.Αλεξάνδρου από βρετανικά MME: «Έκανε μπάνιο μαζί με τους γεμάτους τεστοστερόνη φίλους του» - Xωρίς καμία ιστορική πηγή δημιουργούν φανταστικά «γεγονότα» για την ζωή του βασιλέα των βασιλέων


 Μετά το ανιστόρητο ντοκιμαντέρ του Νetflix έρχεται και η βρετανική εφημερίδα daily mail για να διαδώσει ανυπόστατα μυθεύματα για την ερωτική ζωή του βασιλέα των βασιλέων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επιχειρώντας για άλλη μια φορά να τον παρουσιάσουν ως ομοφυλόφιλο.

Το γιατί οι γνωστοί σκοτεινοί κύκλοι που θέλουν αλλαγή της ιστορίας επιθυμούν να του αποδώσουν τέτοια χαρακτηριστικά, ίσως εξηγείται με την προσπάθειά τους να εμφανίσουν οτιδήποτε μη φυσιολογικό ως «αρετή».

«Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το υπερπολυτελές μπάνιο του Μέγα Αλέξανδρου,  στο οποίο ο Βασιλιάς έκανε μπάνιο με «ομο-ερωτικό τρόπο με τους φίλους του, γεμάτους τεστοστερόνη συντρόφους του», αναφέρει η εφημερίδα.

«Πρόκειται για ένα παλάτι που συμβόλιζε τη χρυσή εποχή της αρχαιότητας, και μαρτυρούσε τη δολοφονία του βασιλιά Φιλίππου Β’ και την στέψη του 20χρονου γιου του βασιλιά Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στο τελετουργικό κέντρο του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου, το παλάτι των Αιγών, με έκταση 15.000 τετραγωνικών μέτρων που είναι τρεις φορές το μέγεθος του Παρθενώνα, με τα περιφραγμένα τείχη της πόλης, την αυλή, τους ναούς, τα ιερά, το θέατρο, την παλαίστρα, υπάρχουν απίστευτα πράγματα.

Τώρα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την παλαίστρα και το μπάνιο όπου ο έφηβος Αλέξανδρος έκανε μπάνιο γυμνός με τον παιδικό του σύντροφο, και φημολογούμενο εραστή του και τον μελλοντικό στρατιωτικό σύμβουλο του Ηφαιστίωνα»,

Η ανακάλυψη, στη Βασιλική πόλη των Αιγών, στη σύγχρονη πόλη της Βεργίνας, στη Βόρεια Ελλάδα, αποκαλύπτεται στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του Channel 4 «Bettany Hughes’ Treasures of the World», που προβάλλεται στις 11 Μαΐου.

«Είναι το πιο εκπληκτικό θέαμα, βλέποντας τις Αιγές να ανασκάπτονται και να ανακαινίζονται», είπε η Βρετανίδα παρουσιάστρια.

«Υπάρχει μια τεράστια αποχέτευση κομμένη στο βράχο και ένα κοινόχρηστο μπάνιο.

«Εδώ θα έκανε μπάνιο ο Μέγας Αλέξανδρος με τους συντρόφους του, τον διάσημο αγαπημένο του Ήφαιστο και όλους εκείνους τους νέους που ταξίδεψαν μαζί του σε εκστρατείες και μετά τον θάνατό του μάλωναν για την αυτοκρατορία του.

Υπήρχαν όλες αυτές οι τελετουργίες που πέρασαν. Ήταν απίστευτα δραστήριοι στο γυμναστήριο, πάλευαν και γυμναζόντουσαν.

Εκπαιδεύονταν επίσης στο κυνήγι. Φανταστείτε αυτά τα κοινόχρηστα λουτρά στο τέλος των αγώνων. Είναι μια πραγματικά προσωπική στιγμή να βρίσκεσαι εκεί και να φαντάζεσαι τον Αλέξανδρο να κάνει μπάνιο με έναν υπέροχο ομο-ερωτικό τρόπο με τους γεμάτους τεστοστερόνη συντρόφους του.

Η κρεβατοκάμαρά του δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, αλλά όλες οι αίθουσες του παλατιού είναι εκεί.

Λοιπόν, δεν έχω μπει ακόμα στην κρεβατοκάμαρα του Αλέξανδρου, αλλά έχω μπει στο μπάνιο του», αναφέρει η Βρετανίδα παρουσιάστρια.

Γιος του βασιλιά Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας και της βασίλισσας Ολυμπιάδας της Ηπείρου, ο Αλέξανδρος ήταν ο μεγαλύτερος στρατηλάτης που περπάτησε στον πλανήτη.

Στην κατηγορία του ίσως να «παίζει» μονάχα ο Τζένγκις Χαν, αλλά με στρατιωτικούς και όχι εκπολιτιστικούς όρους.

Με δάσκαλο τον παγκοσμίου φήμης φιλόσοφο Αριστοτέλη, ανέβηκε στον θρόνο μετά τη δολοφονία του πατέρα του από έναν σωματοφύλακα κατά τη διάρκεια του γάμου της αδελφής του Κλεοπάτρας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος βασιλιάς του τότε γνωστού κόσμου δεν είχε ποτέ επιστημονικά επιβεβαιωμένες ομοφυλοφιλικές ανησυχίες, αντίθετα ήταν λάτρης του γυναικείου φύλου ενώ παντρεύτηκε δύο γυναίκες και είχε εκατοντάδες παλλακίδες.

Ο Αλέξανδρος είχε νυμφευθεί τη Ρωξάνη, κόρη του Σογδιανού αρχηγού Οξυάρτη (329 π. Χ) και τη Στάτειρα, κόρη του Δαρείου Γ΄ (324 π. Χ.), ενώ εικάζεται ότι είχε και μια τρίτη σύζυγο, την Παρυσάτιδα, κόρη του Αρταξέρξη Γ.

Η υπουργός πολιτισμού Λ.Μενδώνη πρόσφατα στο ντοκιμαντέρ του Netflix, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε ο πρόεδρος του «ΝΙΚΗ», Δ. Νατσιός, πέρα από την απάντησή της, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, ορισμένα από τα ιστορικά ανακριβή γεγονότα που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ το οποίο η ίδια χαρακτήρισε ως «μια εξαιρετικά κακής ποιότητας μυθοπλασία, ευτελούς περιεχομένου, που απέχει παρασάγγας από τα ιστορικά γεγονότα, έτσι όπως καταγράφονται στις αρχαίες γραπτές πηγές και τεκμηριώνονται από την αρχαιολογική έρευνα» και «επιδιώκει τον εύκολο εντυπωσιασμό για να κερδίσει θεατές χρησιμοποιώντας τον κακόβουλο σχολιασμό, ως δήθεν γεγονότα».

Όσον αφορά στη σεξουαλικότητα του Αλέξανδρου και την σχέση του με τον Ηφαιστίωνα επισημαίνεται πως δεν υπάρχει καμία αναφορά στις πηγές που να ξεφεύγει από τα όρια της φιλίας, όπως την ορίζει ο μεγάλος του δάσκαλος, ο Αριστοτέλης. Ο Αλέξανδρος διδάχτηκε από τον Αριστοτέλη ρητορική, ηθική και πολιτική.

Οι αριστοτελικές αξίες βασίζονται στην άσκηση του ορθολογισμού, δηλαδή στην αναζήτηση της αιτίας των πραγμάτων, την ακαταπόνητη επιδίωξη στόχων, την άσκηση στις ηθικές αρετές της εγκράτειας, της σωφροσύνης και του μέτρου.

Θεμελιώδες στοιχείο στην σκέψη του Αριστοτέλη είναι η φιλία που βασίζεται στην αρετή και το αγαθό.

Με λίγα λόγια όλες οι υποτιθέμενες ανακαλύψεις των βρετανικών ΜΜΕ είναι αποκυήματα φαντασίας και μάλιστα νοσηρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις