Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Θα πέσουν τακτικά πυρηνικά σε Nατοϊκά Kράτη;; Ρώσοι: «Δεν είναι μπλόφα»! - «Οδεύουμε προς το χειρότερο δυνατό σενάριο».


 Την είδηση, που μεταδόθηκε πριν από μερικές ώρες στη Δύση και προκάλεσε σάλο, πως η Ουάσινγκτον έδωσε και επίσημα στο Κίεβο άδεια να πλήττει με αμερικανικά όπλα ρωσικό έδαφος, σχολίασε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Με εκτενή του ανάρτηση στο Telegram, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, γνωστός για τις κατά καιρούς πολύ καυστικές του δηλώσεις, επανέφερε ξανά το «φόβητρο» ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος, επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη στο ΝΑΤΟ

Αναλυτικότερα:

«Οι δυτικές χώρες που φέρεται να «ενέκριναν τη χρήση» των όπλων εκτεταμένου βεληνεκούς τους στη ρωσική επικράτεια (ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για παλιά ή νέα εδάφη της χώρας μας) πρέπει να κατανοήσουν ξεκάθαρα τα εξής:

  1. Όλος ο στρατιωτικός τους εξοπλισμός και οι ειδικοί που πολεμούν εναντίον μας θα καταστραφούν τόσο στο έδαφος της Ουκρανίας και στο έδαφος άλλων χωρών, εάν από εκεί πραγματοποιηθούν επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
  2. Η Ρωσία γνωρίζει το ότι όλα τα όπλα μεγάλης εμβέλειας που χρησιμοποιήθηκαν από την Ουκρανία ελέγχονται από στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ. Δεν πρόκειται καθόλου για «στρατιωτική βοήθεια», αλλά για συμμετοχή σε έναν πόλεμο εναντίον μας. Και τέτοιες ενέργειές τους μπορεί κάλλιστα να γίνουν casus belli.
  3. Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα χαρακτηρίσει τις συνέπειες πιθανών αντίποινων σε εξοπλισμό/εγκαταστάσεις/στρατιωτικό προσωπικό μεμονωμένων χωρών της Συμμαχίας

Κατά πάσα πιθανότητα, η ηγεσία του ΝΑΤΟ θέλει να προσποιηθεί ότι μιλάμε για κυρίαρχες αποφάσεις μεμονωμένων χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου και δεν υπάρχει λόγος να εφαρμοστεί εδώ ο κανόνας της Συνθήκης του 1949 για τη συλλογική αυτοάμυνα .

Αυτές είναι επικίνδυνες και επιβλαβείς παρανοήσεις. Μια τέτοια «ατομική βοήθεια» από τις χώρες του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, είτε πρόκειται για τον έλεγχο των πυραύλων κρουζ μεγάλης εμβέλειας είτε για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσηςΗ πρώην Ουκρανία και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ θα λάβουν μια απάντηση τέτοιας καταστροφικής δύναμης που η ίδια η Συμμαχία απλά δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στο να παρασυρθεί στη σύγκρουση.

Και όσο κι αν φλυαρούν οι συνταξιούχοι του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα εναντίον της Ουκρανίας, και ακόμη περισσότερο σε μεμονωμένες χώρες του ΝΑΤΟ, η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη από τον επιπόλαιο συλλογισμό τους.


Πριν από μερικά χρόνια, επέμεναν ότι η Ρωσία δεν θα έμπαινε σε ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση με το καθεστώς του Κιέβου, για να μην συγκρουστεί με τη Δύση. Λάθος υπολόγισαν. Σήμερα γίνεται πόλεμος.

Η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μπορεί επίσης να υπολογιστεί εσφαλμένα. Αν και αυτό θα ήταν μοιραίο λάθος. Άλλωστε, όπως πολύ σωστά σημείωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πολύ υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα.

Και αυτό, δυστυχώς, δεν είναι εκφοβισμός ή πυρηνική μπλόφα. Η τρέχουσα στρατιωτική σύγκρουση με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Υπάρχει μια συνεχής κλιμάκωση της ισχύος των εφαρμοστέων όπλων του ΝΑΤΟ. Επομένως, σήμερα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη μετάβαση της σύγκρουσης στο τελικό της στάδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις