Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Έσπασε η πρώτη γραμμή άμυνας των Oυκρανών στο Χάρκοβο – Στα 14 χλμ. από τα ανατολικά προάστια της πόλης ο ρωσικός Στρατός - Σημαντικές ήττες και στο Ντονέτσκ για τους Ουκρανούς


 Έσπασε η πρώτη γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Χάρκοβο – Στα 14 χλμ. από τα ανατολικά προάστια της πόλης ο ρωσικός Στρατός

Σημαντικές ήττες και στο Ντονέτσκ για τους Ουκρανούς

Απομένει η διάσπαση και της δεύτερης γραμμής για να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στον περιφερειακό δρόμο και να ελέγξουν τις προσβάσεις στο Χάρκοβο.

Την ίδια στιγμή στα νότια της περιφέρειας του Χάρκοβου οι Ρώσοι κατέλαβαν κατέλαβε τον οικισμό Παρασκόβιεφκα. Ο οικισμός βρίσκεται δυτικά της Νοβομιχαιλόφκα και βρίσκεται δίπλα στον οικισμό Κονσταντινόφκα ο οποίος με τη σειρά του βρίσκεται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μαρίνκα-Βουλεντάρ.


Επίσης, οι ανατολικές και νοτιοανατολικές ακτές της λίμνης Paraskoviyevsky (Konstantinovsky) τέθηκαν υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Η απώλεια της Παρασκόβιεφκα θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ουκρανική φρουρά του Βουλεντάρ.

Δείτε ρωσικό drone να καταστρέφει γερμανικό LEO2A6:

Ο οικισμός αυτός καλύπτει τον αυτοκινητόδρομο O0532 Μαρίνκα-Βουλεντάρ. Βρίσκεται ανατολικά του οικισμού Κονσταντινόφκα, ακριβώς δίπλα σε αυτόν τον δρόμο.

Ουσιαστικά η μάχη για το Ντονέτσκ, έχει κριθεί και αυτά είναι άσχημα νέα για τους Ουκρανούς του Χάρκοβου.

Μέσω της Κονσταντινόφκα και του συγκεκριμένου οδικού άξονα τροφοδοτούνται οι ουκρανικές ΕΔ στο Βουλεντάρ.

Οι ουκρανικές απώλειες σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις