Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Λευκορωσία: Επιθεώρηση τακτικών πυρηνικών όπλων μαζί με τη Ρωσία - Oι έλεγχοι περιλαμβάνουν μια ταξιαρχία πυραύλων Iskander και μια μοίρα αεροσκαφών Su-25


 Η Λευκορωσία ξεκίνησε ελέγχους για την ετοιμότητα του στρατού της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ, ταυτόχρονα με τις προετοιμασίες για πυρηνικά γυμνάσια που θα διεξάγει η Ρωσία.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta μετέδωσε τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Βίκτορ Κρένιν που είπε ότι ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο διέταξε μια αιφνιδιαστική επιθεώρηση των δυνάμεων που είναι επιφορτισμένες με τη χρήση τέτοιων όπλων.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, «η πλήρης κλίμακα δραστηριοτήτων από τον σχεδιασμό, την προετοιμασία και τη χρήση πληγμάτων με τακτικά πυρηνικά όπλα θα ελεγχθεί», επισήμανε ο Κρένιν.

Οι έλεγχοι περιλαμβάνουν μια ταξιαρχία πυραύλων Iskander και μια μοίρα αεροσκαφών Su-25, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Λουκασένκο δήλωσε τον Απρίλιο ότι «κάποιες δεκάδες» ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία βάσει μιας συμφωνίας που ανακοινώθηκε το περασμένο έτος από τον ίδιο και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ως ένα μέτρο για να αποθαρρυνθεί η Δύση.

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα είναι σχεδιασμένα για χρήση στο πεδίο της μάχης, σε αντίθεση με τις στρατηγικές πυρηνικές κεφαλές που έχουν σχεδιαστεί για να αφανίσουν εχθρικές πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις