Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Ανδρουλάκης: O Mητσοτάκης Eργαλειοποιεί τις δημοσκοπήσεις - Αναπαράγει αλαζονεία, θράσος και ψέμα


 «Ο πρωθυπουργός έχει μάθει να πηγαίνει την μπάλα στην κερκίδα και να αποχωρεί από την αίθουσα. Είναι απόκλιση ή δεν είναι ότι είμαστε οι τελευταίοι σε αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρωζώνη;», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Στις δημοσκοπήσεις αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή, σημειώνοντας πως παρά τα όσα λέγονται, ο πιο αγαπητός πρωθυπουργός για τη χώρα ήταν και παραμένει ο Ανδρέας Παπανδρέου, τονίζοντας μάλιστα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εργαλειοποιεί τις δημοσκοπήσεις.

«Δεν ξεχνάμε τι έχει γίνει στη χώρα»

«Δεν ξεχνάμε τι έχει γίνει στη χώρα» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. «Ξεχνάει αυτός ο λαός ότι κατάφερε να κάνει Ολυμπιακούς Αγώνες; Ξεχνάει ο λαός πώς ζούσε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας;», πρόσθεσε.

«Ο πρωθυπουργός έχει μάθει να πηγαίνει την μπάλα στην κερκίδα και να αποχωρεί από την αίθουσα. Είναι απόκλιση ή δεν είναι ότι είμαστε οι τελευταίοι σε αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρωζώνη;», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε η χειρότερη χώρα σε αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη»

Κατόπιν, ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε σε ένα δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης όσον αφορά την αγοραστική δύναμη.

«Είμαστε η χειρότερα χώρα σε αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη των 27. Το ίδιο και στον τομέα της Υγείας. Ανταγωνιζόμαστε με την Βουλγαρία για την τελευταία θέση. Όλα αυτά δεν είναι σύγκλιση», σημείωσε.

«Για το ΠΑΣΟΚ δεν υφίσταται ανάπτυξη χωρίς κράτος δικαίου»

«Για εμάς δεν υφίσταται ανάπτυξη χωρίς κράτος δικαίου. Ανάπτυξη για εμάς είναι καλό δημόσιο σχολείο και καλό δημόσιο νοσοκομείο», τόνισε.

«Εμείς είμαστε πίσω από το κόμμα του Μακρόν;»

Έπειτα, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «διαστρέβλωση χωρίς όριο», σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μιλάει για «αποτέλεσμα παιχνιδιών κάτω από το τραπέζι».

«Ποιος νομίζει ότι είμαστε, ο Μπάιντεν, ο Ομπάμα; Εμείς είμαστε πίσω από το κόμμα των Πράσινων, του Μακρόν; Τι θράσος... Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι απευθύνεται σε ακροατήριο ιθαγενών», πρόσθεσε.

«Η Κεραμέως έπρεπε να αποτελεί παρελθόν»

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στη διαρροή email των αποδήμων, σημειώνοντας πως «είμαστε η μοναδική χώρα που λίγο πριν τις ευρωεκλογές μπήκε πρόστιμο στο υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή διαδικαστικά θέματα των εκλογών. Η κυρία Κεραμέως έπρεπε να αποτελεί παρελθόν. Έπρεπε να έχει φύγει», είπε αφήνοντας αιχμές.

Μάλιστα τόνισε πως «δεν υπάρχει τιμωρία, αναπαράγεται η αλαζονεία, το θράσος και το ψέμα» από πλευράς της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις