Σάββατο 4 Μαΐου 2024

O Ιησούς Ανάμεσα Στους Δύο Ληστές. Κύριε, θυμήσου με όταν έρθεις στην βασιλεία σου....


 Ο Ιησούς Ανάμεσα Στους Δύο Ληστές. Κύριε, θυμήσου με όταν έρθεις στην βασιλεία σου, είπε ο ένας από τους δύο ληστές δίπλα στον σταυρό του Ιησού. 

Είχε μετανοήσει, είχε πιστέψει ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, και του μίλησε από την καρδιά του. 

Και ο Ιησούς κατόπιν είπε σ’ αυτόν: Σε διαβεβαιώνω, από σήμερα θα είσαι μαζί μου στον Παράδεισο… Και ξέρουμε, ότι ο ληστής εκείνος που πίστεψε στον Ιησού μπήκε πρώτος στον Παράδεισο, ενώ ό άλλος δυστυχώς, που δεν πίστεψε, υποφέρει ακόμη αιώνιο βασανισμό μακριά από τον Θεό. 

Λίγο αργότερα ο Ιησούς πέθανε, αλλά αναστήθηκε και από τότε είναι ένδοξα καθισμένος στα δεξιά του Πατέρα. Και τώρα εσύ και εγώ, όπως ο ληστής, αρκεί να προσευχηθούμε με πίστη μέσα από την καρδιά μας και να εμπιστευθούμε στον Ιησού την ζωή μας και την αιώνια ψυχή μας. 

Όποιος γνωρίζει Εμένα, γνωρίζει τον Πατέρα, και όποιος έχει Εμένα έχει τον Πατέρα, είπε ο Ιησούς. 

Εγώ γνωρίζομαι από τους δικούς μου, και όσοι είναι δικοί μου ακούνε την φωνή μου και με ακολουθούν, είπε ακόμη. 

Και αυτό που απλά έχουμε να κάνουμε, είναι, να ζητήσουμε το αίμα του Υιού του Θεού, να καθαρίσει τις αμαρτίες μας, να Τον αγαπούμε με όλη μας την καρδιά, και να ζούμε γι’ Αυτόν . 

Έτσι, ακολουθούμε τον Ιησού, με μία απλή, ταπεινή καρδιά, χωρίς δισταγμό και απιστία. 

Και τότε θ’ ακούμε μέσα μας την φωνή του, καθώς θα διαβάζουμε τα λόγια του, μέσα από το θεόπνευστο βιβλίο, την αγία γραφή. Και σιγά σιγά,  θα Τον εμπιστευόμαστε όλο και περισσότερο, επειδή η αιώνια ζωή ξεκινά από εδώ, όταν γνωρίζουμε τον Πατέρα και τον Υιό του τον οποίο απέστειλε. 

Τότε, τ' όνομα μας γράφεται στο βιβλίο της ζωής, και αποκτούμε χαρά και πληρότητα μέσα μας, καθώς τα λόγια του Θεού οδηγούν τα βήματα μας, και οι ευλογίες του έρχονται στην ζωή μας. 

Εσύ, θα εμπιστευθείς τον εαυτό σου στον Ιησού Χριστό, ώστε ή καρδιά σου να γεμίσει με την δική Του ειρήνη, και να είσαι κάποτε αιώνια κοντά του;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις